Logo hetkrantje-online.nl
<p>De zussen Askarova geven ook huiskamerconcerten in hun theatertje &#39;t Hart Voorburg (archieffoto).</p>

De zussen Askarova geven ook huiskamerconcerten in hun theatertje 't Hart Voorburg (archieffoto).

Voorburgs succes op International Wiener Klassiker Competition

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Pianiste Nadia Askarova uit Voorburg heeft samen met haar zus Adel (organiste) uit Den Haag de tweede prijs gewonnen tijdens de International Wiener Klassiker Competition in Boedapest.

De zussen vormen al ruim 20 jaar een duo. Als solisten hebben zij allebei diverse internationale concoursen gewonnen. Dit was de eerste maal dat zij als duo aan een internationaal klassiek muziekconcours deelnamen. Zij waren de enige deelnemers uit Nederland en ook het enige deelnemende duo dat orgel en piano combineert. In het deelnemersveld van in totaal 492 solisten en ensembles vanuit de hele wereld leverden zij een prima prestatie.
Naast werkzaam te zijn als uitvoerende musici, geven de zussen Askarova ook les. Adel runt ‘Prestant muziekonderwijs’ in Den Haag en Nadia doceert piano en historische klavieren (fortepiano, orgel, klavecimbel en clavichord) in Voorburg (www.hartvoorburg.nl)

Dit bijzondere duo zal live te horen zijn tijdens het Huygens Festival in het Huygenskwartier Voorburg, op 10 september aanstaande in de Oude Kerk. Zij brengen in het kader van het Saint-Saëns jaar een selectie uit Duetten op.8, oorspronkelijk voor piano en harmonium en de Bacchanale uit de opera Samson & Delilah, alles speciaal bewerkt voor de combinatie piano en orgel.

Meer berichten