Logo hetkrantje-online.nl
<p>Mede dankzij giften van de serviceclubs Rotary Voorburg en Innerwheel (serviceclub voor vrouwen) kunnen de tandartsen Yeganeh Hassanzadeh en Mahdi Khalilzada cli&euml;nten van de Voedselbank gratis behandelen (foto: pr).</p>

Mede dankzij giften van de serviceclubs Rotary Voorburg en Innerwheel (serviceclub voor vrouwen) kunnen de tandartsen Yeganeh Hassanzadeh en Mahdi Khalilzada cliënten van de Voedselbank gratis behandelen (foto: pr).

Gratis tandartsbehandeling cliënten Voedselbank

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Goede mondverzorging en met regelmaat naar de tandarts gaan, dat lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is niet voor iedereen het geval. 

Met de mondgezondheid is het voor veel mensen slecht gesteld. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in armoede leven en van de Voedselbank afhankelijk zijn, tienermoeders en dak- en thuislozen. De tandartsen Yeganeh Hassanzadeh en Mahdi Khalilzada willen hier iets aan doen.

Met het project ‘Eerlijke Glimlach’ behandelen zij op 4 zondagen in april gratis patiënten. Dit is voor mensen die geen geld hebben om naar de tandarts te gaan. Samen met een mondhygiëniste gaan zij per dag zo’n 25 tot 30 mensen behandelen. Het gaat hierbij om noodbehandelingen voor kauwklachten, pijnbestrijding en een gebitsreiniging. Beiden zijn als vluchteling op 5-jarige leeftijd naar Nederland gekomen: “Wij hebben de kans gekregen om onszelf te ontwikkelen en daarom willen wij iets terugdoen voor de samenleving”.

Eén van de zondagen is gereserveerd voor de cliënten van Voedselbank Leidschendam-Voorburg. Zo zijn er aanmeldingsformulieren van ‘Eerlijke Glimlach’ in de voedselpakketten gestopt. De cliënten van de Voedselbank mogen vervolgens een afspraak maken. Als er na een afspraak nog extra zorg nodig is dan wordt daar tijd voor gemaakt.

De serviceclubs Rotary Voorburg en Innerwheel (serviceclub voor vrouwen) hebben de handen ineen geslagen. Zij gaan samen met Dokters van de Wereld dit project financieel ondersteunen. Op dinsdag 30 maart overhandigden zij aan de tandartsen €2.000. Hiermee kan het materiaal voor zo’n 120 behandelingen en gebitsreinigingen worden bekostigd.

Meer berichten