Logo hetkrantje-online.nl
<p>Symbolisch overhandigden wethouder Astrid van Eekelen en Vidomes bestuurder Daphne Braal de eerste sleutel aan de bewoners (foto: Rene Verleg/Vidomes).</p>

Symbolisch overhandigden wethouder Astrid van Eekelen en Vidomes bestuurder Daphne Braal de eerste sleutel aan de bewoners (foto: Rene Verleg/Vidomes).

Sleutel uitgereikt aan eerste bewoners Rijnlandpad

  •   keer gelezen   Actueel

Woningcorporatie Vidomes heeft op 8 april de nieuwbouwappartementen aan het Rijnlandpad in Voorburg opgeleverd. Symbolisch overhandigden wethouder Astrid van Eekelen en Vidomes bestuurder Daphne Braal de eerste sleutel aan de bewoners.

De 48 nieuwe appartementen aan het Rijnlandpad zijn ‘energieneutraal’ Elke woning wekt bij normaal gebruik voldoende energie op voor het eigen energieverbruik. De huizen hebben zonnepanelen en worden door een warmtepomp verwarmd. Het ventilatiesysteem gebruikt de warmte van de woning om frisse lucht van buiten op te warmen. De woningen hebben geen gas meer.

De woningnood is hoog en er is nauwelijks doorstroming op de sociale woningmarkt. “We willen meer betaalbare ‘energieneutrale’ huurwoningen bouwen, want de huurprijzen die particuliere verhuurders en beleggers hanteren zijn voor een groot deel van onze doelgroep niet te betalen. Een deel van onze nieuwe woningen hebben we gereserveerd voor senioren. Met deze nieuwbouw willen we inzetten op een goede doorstroming van Voorburgse huurders naar een beter geschikte woning waar zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen”, aldus Vidomes bestuurder Daphne Braal.

"Ik wens alle nieuwe bewoners van het Rijnlandpad ontzettend veel woongenot toe in hun nieuwe toekomstbestendige woning. Zij komen terecht in een mooie groene buurt, centraal gelegen ten opzichte van winkels en openbaar vervoer”, aldus wethouder Van Eekelen”.

Meer berichten