Parkeren blijft gratis in Leidschendam-Voorburg (archieffoto MKB LV).
Parkeren blijft gratis in Leidschendam-Voorburg (archieffoto MKB LV). Dick Janssen

Meerderheid raad wil voorlopig geen betaald parkeren

Actueel 457 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een amendement van de VVD, GBLV en CDA om parkeren in Leidschendam-Voorburg gratis te houden - zowel in de winkelgebieden, als de woonwijken - is aangenomen. Een voorstel van GroenLinks dat de weg juist vrijmaakte voor invoering van betaald parkeren is afgewezen.

Er zijn wel zorgen over de parkeerontwikkeling en verkeersoverlast bij ‘de Mall’. Om deze reden vragen het CDA, VVD, GBLV, D66 en GroenLinks om dit nauwlettend te monitoren en omwonenden tijdig te betrekken bij verdere besluitvorming. In de raadsvergadering is verder een motie aangenomen van de PvdA, GL, CDA en VVD om in de Omgevingsvisie aandacht te besteden aan de parkeerbehoefte van niet alleen personenauto’s, maar ook fietsen. Daarbij wordt ook gekeken naar de ontwikkelingen op het gebied van deelvervoer en elektrisch vervoer en de bijbehorende behoefte aan laadfaciliteiten. 

De PvdA verwacht dat er in de toekomst minder behoefte zal zijn aan ‘klassieke’ parkeerplaatsen en meer behoefte aan ruimte voor fietsparkeren, deelvervoer en laadplekken. Een toekomstvisie vindt de partij broodnodig. De PvdA wil regulering door betaald parkeren voor de toekomst ook niet uitsluiten en serieus werk maken van een visie op de toekomst van parkeren voor verschillende vormen van mobiliteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant