“Op de barricaden voor een optimale leefomgeving,” aldus CDA-raadslid Jan Hendriks over de OV-ontsluiting van De Binckhorst (foto: pr).
“Op de barricaden voor een optimale leefomgeving,” aldus CDA-raadslid Jan Hendriks over de OV-ontsluiting van De Binckhorst (foto: pr).

‘Bouwen aan een leefbare OV-ontsluiting’

Actueel 392 keer gelezen

De ontwikkeling van de Binckhorst en de ontsluiting metopenbaar vervoer houdt de gemoederen flink bezig. Bewoners van Voorburg en de raad besteedden er inmiddels vele uren aan.

“Op de barricaden voor een optimale leefomgeving,” aldus CDA-raadslid Jan Hendriks als hij spreekt over de ontwikkeling van de OV-ontsluiting van CID De Binckhorst. “De CDA-fractie begrijpt de optie tot ontsluiting van de Binckhorst met openbaar vervoer, maar het kan niet zo zijn dat we dit volledig aan de kant van Leidschendam-Voorburgmoeten oplossen”, aldus Hendriks. “Het wordt wringen met auto- en fietsverkeer en 64 keer per uur een lightrail of tram door onze smalle straten en over de Geestbrug.”

Het geschetste tracé via de Prinses Mariannelaan is het directe gevolg van de keuze die de gemeenteraad van Den Haag reeds in 2008 maakte om het toenmalige voorkeurstracé via Jupiterkade en Broekslootkade te blokkeren. Een tracé waarop een volledig verkeersvrije trambaan gerealiseerd kan worden en waarin de CDA-fractie zich de afgelopen weken vastbeet. Op initiatief van het CDA besloot de raad unaniem het tracé Jupiterkade/Broekslootkade in het onderzoek te betrekken.

"Wie echt een visie op de ontwikkeling van Hoogwaardig Openbaar Vervoer heeft en bovendien het beste voor heeft met Opa's veldje, de scouting, Huygens' Hofwijck en het stationsgebied weet het antwoord: óf we doen het niet, óf via een volledig ondertunnelde aansluiting", aldus het CDA. Liefst zou de partij zelfs een Huygenstunnel zien waarin al het verkeer ondergronds wordt gebracht. "Het kost geld, maar dat heb je met Hoogwaardig Openbaar Vervoer." Het CDA wil voor de financiering het Nationaal Groeifonds aanspreken.

Op initiatief van GBLV, D66 en CDA is verder aandacht gevraagd voor betere communicatie. "Alleen door gezamenlijke inspanning kunnen we bouwen aan een leefbare OV-ontsluiting", meent Hendriks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant