Logo hetkrantje-online.nl
Werk van Ber Boom (pr-foto bijgesneden).
Werk van Ber Boom (pr-foto bijgesneden).

Drie kunstenaars exposeren deze maand in ArtiBrak

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Op de nieuwe expositie bij ArtiBrak aan de Herenstraat 44 te Voorburg  tonen t/m 9 mei drie kunstenaars hun werk. De werken zijn heel verschillend, maar hebben als gemene deler kleur en verrassing. 

Philip Vencken is architect en kunstschilder. In zijn kleurrijke en levendige schilderijen, waarin hij diverse materialen verwerkt, onderzoekt hij hoever hij zijn werk kan abstraheren tot de essentie. De thema’s zijn landschappen, ‘urban scapes’, James Joyce, portretten en het naakt. 

Elise Kloppers maakt papierobjecten die zij combineert met weefsels. Hierbij laat zij zich aanspreken door de materialen en volgt ze hun neigingen. Samen met haar bekende ‘labelobjecten’ werden deze op de Biënnale in Venetië 2019 gehonoreerd met een AWARD. 

De schilderijen van Ber Boom ontstaan door denken, schetsen, beelden vormen. Het werkt lijkt realistisch maar is pure fantasie Zijn inspiratie ontleent Ber aan plantaardige vormen met soms een licht erotische toevoeging, die ontstaat door de vorm van het onderwerp. Ber werkt met een onderschildering van tempera en de uitwerking is met dunne lagen olieverf. 

Door de heersende coronamaatregelen is er geen officiële opening. Zolang de galerie nog dicht moet blijven, is bezoek mogelijk na het maken van een afspraak via secretaris@artibrak.nl.

Meer berichten