Logo hetkrantje-online.nl
<p>Zwaar beschermde politiemensen vielen een woning binnen, maar het bleek een valse melding. Wel werd een hennepkwekerij ontdekt (foto: Rene Hendriks).</p>

Zwaar beschermde politiemensen vielen een woning binnen, maar het bleek een valse melding. Wel werd een hennepkwekerij ontdekt (foto: Rene Hendriks).

Valse melding maar wel hennepkwekerij ontdekt

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een 23-jarige Hagenaar is gisteravond aangehouden na het doen van een valse melding bij de politie.

De man had gemeld dat er in een woning aan de Nicolaan Beetslaan een ‘dreigende situatie’ gaande was, waarbij ook vuurwapens in het geding zouden zijn.

De politie heeft hierop flink uitgepakt en is met meerdere eenheden en een onderhandelaar ter plaatse gegaan. Ook het arrestatieteam was op voorhand op de hoogte gesteld.

Toen agenten met kogelwerende vesten aan en een hondengeleider met hond een inval hadden gedaan, bleek er van een ‘dreigende situatie’ in de betreffende woning helemaal geen sprake. De melder is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Wel troffen de agenten in de woning een hennepkwekerij aan. In een slaapkamer stonden 150 planten. Er bleek illegaal stroom te worden afgetapt.

Bij de inval werd ook Ewout Genemans met een cameraman gesignaleerd. De Haagse presentator en televisiemaker, ooit scholier op het Voorburgse St. Maartenscollege, loopt voor zijn meest recente programma mee met de politie en maakte opnamen in Voorburg. Eerder maakte hij het programma ‘Bureau 040’ en ‘Bureau Burgwallen’, waarin hij meeliep met de Eindhovense en Amsterdamse politie.

Meer berichten