Logo hetkrantje-online.nl
<p>De 100-jarige Huub van der Heiden werd door de burgemeester en zijn echtgenote bezocht met een mooie bos bloemen. In zijn tuin op de Dr. Beguinlaan praatte Huub nog honderd uit (foto: Irma Nieuwenhuis).</p>

De 100-jarige Huub van der Heiden werd door de burgemeester en zijn echtgenote bezocht met een mooie bos bloemen. In zijn tuin op de Dr. Beguinlaan praatte Huub nog honderd uit (foto: Irma Nieuwenhuis).

volledig artikel uit de krant

Burgemeester met echtgenote op bezoek bij 100-jarige Huub

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het was afgelopen week feest voor Huub van der Heiden, die eigenlijk al op 5 april zijn honderdste verjaardag had gevierd.

Op donderdag bezocht de burgemeester met zijn echtgenote de 100-jarige in zijn tuin en overhandigde een mooie bos bloemen. Onder genot van een kop koffie en gebakje, vertelde Huub over verschillende episodes uit zijn leven. Huub is heel blij dat hij honderd jaar is geworden en woont al 30 jaar met tevredenheid op de Dr. Beguinlaan.

Hubertus Cornelis (Huub) van der Heiden is geboren op 5 april 1921 in Den Haag in het Transvaalkwartier. Hij was de jongste van vier kinderen, één zus en twee broers.

Na de schooltijd ging Huub werken bij Reisbureau Lissone Lindeman. Toen de oorlog uitbrak moest hij omzien naar ander werk en kwam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, waar hij tot zijn 63e heeft gewerkt. (1984)

Huub leerde in de jaren ’50 zijn 20 jaar jongere vrouw Lenie (1933) Kleiweg leren kennen. Zij heeft tot haar pensioen bij de ANWB gewerkt. Ze zijn gaan wonen in een bovenwoning in het Bezuidenhout. In de jaren ’90 zijn ze in de Dr. Beguinlaan gaan wonen. Ze hebben samen veel reizen gemaakt. Zwitserland was topfavoriet, maar ook meer verre reizen, bijv. Israël. Huub zegt 22 keer in een vliegtuig te hebben gezeten.

Een paar maanden na haar pensionering heeft zijn vrouw een paar tia’s gehad waardoor ze niet langer thuis kon wonen. Verblijf in Sonnenburgh en Het Anker volgden tot haar overlijden in juni 2014. Huub heeft haar altijd trouw en liefdevol bezocht.

Huub bij thuiskomst uit het revalidatiecentrum verwelkomd door zijn neef Gerco en de buren.

Huub heeft altijd veel interesse in geschiedenis gehad en heeft tegen dat hij 90 jaar werd nog staatsexamen geschiedenis gedaan. Hij heeft nog steeds een zeer behoorlijke parate geschiedkundige kennis. Hij heeft een klapper samengesteld over de familiestamboom vd Heiden. Ook heeft hij op zijn typemachientje een hele multomap samengesteld over de indeling van het planten- en dierenrijk.

Huub is grootgebracht in een Christelijk gezin en is in de nodige Haagse kerken ter kerke gegaan. Hij is ouderling en scriba geweest in de Christus Triomfatorkerk. Bij de komst in Voorburg werd de Opstandingskerk zijn vaste plek. Pas een paar jaar geleden heeft Huub zijn auto aan de kant gedaan en heeft jij nog een tijdje gefietst, maar na een tijdje moest hij daar toch ook mee stoppen. De Oude Kerk waar hij eerst vaak op de fiets heenging, kon hij alleen bezoeken via de autodienst. De koffiemorgen eens per maand op maandag kon hij bezoeken doordat hij er naar toe werd gebracht. , 

Begin dit jaar kreeg Huub hartproblemen en is in ziekenhuis geholpen en vervolgens in een revalidatiehuis goed hersteld. Na de revalidatie van 3 maanden in Huize Oostduin, is hij sinds 10 april weer thuis op de Dr. Beguinlaan . De buren hebben voor hem gevlagd bij zijn thuiskomst. 

Aan tafel met de burgervader.

Huub is weer blij in zijn eigen huis te zijn, in zijn eigen omgeving met zijn bekende buren, zijn neef en zijn vrienden vanuit de Oude kerk in Voorburg.

Meer berichten