Logo hetkrantje-online.nl
<p>Stadsbeiaardier, Gerda Peters, zal op Koningsdag vanaf 9.30 uur het carillon van De Oude Kerk bespelen. Om 10.00 uur klinkt als startsein van Koningsdag 2021 het Wilhelmus.</p>

Stadsbeiaardier, Gerda Peters, zal op Koningsdag vanaf 9.30 uur het carillon van De Oude Kerk bespelen. Om 10.00 uur klinkt als startsein van Koningsdag 2021 het Wilhelmus.

Feestklokken op Koningsdag

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Koningsdag 2021 staat in het teken van saamhorigheid.

Gedurende deze coronacrisis kan de beiaardier op gepaste afstand van het publiek nog steeds concerten geven. Die concerten kunnen door vele mensen beluisterd worden ook al zijn ze aan huis en haard of tuin en balkon gekluisterd. 

Stadsbeiaardiers vertolken al eeuwenlang de gevoelens en emoties van burgers, zowel bij vreugde als bij verdriet en rouw. Zo dragen beiaardiers bij aan saamhorigheid, het thema van Koningsdag. 

Het plan is om op Koningsdag vanaf 9.30 uur op zoveel mogelijk carillons in Nederland bekende (vaderlandse) liederen rond het thema ‘saamhorigheid’ en het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen (het lied van Koningsspelen dit jaar) te laten klinken. Zo ook vanuit De Oude Kerk in Voorburg.

Stadsbeiaardier, Gerda Peters, zal vanaf 9.30 uur het carillon bespelen. Om 10.00 uur zal als startsein van Koningsdag 2021 het Wilhelmus klinken.

Meer berichten