Logo hetkrantje-online.nl
Het covid-team van de Vereniging Huisartsen Leidschendam (foto: gemeente LV).
Het covid-team van de Vereniging Huisartsen Leidschendam (foto: gemeente LV).

Hoge opkomst bij vaccinatie door Leidschendamse huisartsen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het is van groot belang dat er op korte termijn  zo veel mogelijk mensen gevaccineerd worden. De huisartsen hebben daar ook een rol in. 

De gemeente opende afgelopen weekend de deuren van het Service Centrum om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Het Covid team van de Vereniging Huisartsen Leidschendam, organisator van de vaccinatiedagen door de huisartsen in Leidschendam, is blij dat het weekend goed verlopen is: “Er komt heel veel bij kijken om een locatie te regelen om zo veel mogelijk mensen te vaccineren in 2 dagen. Alles moet natuurlijk coronaproof, vaccins moeten beschikbaar zijn, voldoende artsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners om te vaccineren, mensen voor de opvang en registratie, bereikbaarheid, parkeergelegenheid. In 2 dagen hebben we meer dan 1000 mensen gevaccineerd en die komen begin juli weer terug voor de tweede vaccinatie.”

“Vaccineren is hard nodig om de coronamaatregelen te kunnen versoepelen. Hoe meer mensen beschermd zijn, hoe minder mensen ziek worden. Daarmee neemt de druk op de ziekenhuizen af en kan er steeds meer open. Daar kijken we allemaal naar uit. Het is fijn dat we door deze samenwerking een grote groep mensen kunnen vaccineren”, aldus wethouder zorg Juliette Bouw.

Meer dan 1/000 mensen hebben op 16 of 17 april een vaccinatie gekregen. Dat is een opkomst van meer dan 85%.

Meer berichten