Logo hetkrantje-online.nl
<p>Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het pand en moest de bewoner van het balkon worden gehaald met een hoogwerker (foto: Sebastiaan Barel).</p>

Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het pand en moest de bewoner van het balkon worden gehaald met een hoogwerker (foto: Sebastiaan Barel).

Bewoner gered bij uitslaande brand Prinses Annalaan

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In een woning op de derde etage van een appartementencomplex aan de Prinses Annalaan is vannacht rond half twee door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de bewoner van het brandadres op het balkon en is met de hoogwerker naar beneden gehaald. 

De brand is korte tijd fel en uitslaand geweest. Ook kwam er veel rook vrij. Daardoor is er opgeschaald naar middelbrand. Dit betekent dat er meerdere eenheden zijn ingezet om het incident te bestrijden. Er zijn in totaal negen woningen ontruimd. 

De bewoner van het brandadres is ter plaatse nagekeken, omdat hij veel rook had ingeademd en meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere controle. Een kat is helaas overleden aangetroffen. Er worden nog twee katten vermist. 

Na ventilatie en controle op aanwezigheid van koolmonoxide mochten alle bewoners weer terug naar hun woningen. Het brandadres heeft veel schade opgelopen en is tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage ondersteunt de bewoner bij de schadeafhandeling.

Meer berichten