Afbeelding

Letsel agent bij aanhouding bestuurder met te veel drank op

Actueel 280 keer gelezen

Leidschendam - De politie hield vannacht om 01.30 uur een 36-jarige automobilist uit Leidschendam aan na een controle op de Prins Johan Willem Frisolaan. 

De man reed hard en slingerend over de weg en raakte daarbij ook stoepranden. De bestuurder kreeg een stopteken voor de controle, waarna een agent zijn rijbewijs controleerde. Deze bleek ongeldig te zijn. De agent rook op dat moment een alcohollucht bij de bestuurder en nam een blaastest af. Uit de test bleek dat de bestuurder vermoedelijk te veel gedronken had, waarop hij werd aangehouden. 

De bestuurder werd vervolgens verbaal agressief en gedroeg zich vervelend. Terwijl de agent bezig was de handboeien bij de bestuurder aan te brengen, verzette deze zich hevig en begon te vechten met de agent. De bestuurder wist zich los te rukken, maar werd uiteindelijk aangehouden, na assistentie van meer agenten en gebruik van pepperspray. 

Een blaastest op het politiebureau gaf 505 ug/l aan, terwijl 220 ug/l de limiet is. De agent liep letsel op aan een vinger. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant