Logo hetkrantje-online.nl
<p>Samen met haar leerlingen uit groep 5B ontving Cynthia Hooijmans het boekenpakket uit handen van Barbara Leguijt van de Bibliotheek aan de Vliet (foto: Bibliotheek aan de Vliet).</p>

Samen met haar leerlingen uit groep 5B ontving Cynthia Hooijmans het boekenpakket uit handen van Barbara Leguijt van de Bibliotheek aan de Vliet (foto: Bibliotheek aan de Vliet).

Feestelijke uitreiking 100e boekenpakket bieb op Emmaüs

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Groep 5B van de Samenwerkingsschool Emmaüs uit Leidschendam ontving gisteren een boekenpakket van de Bibliotheek aan de Vliet. Sinds afgelopen november stelde de bibliotheek ruim 100 boekenpakketten samen voor basisscholen in Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

Op het moment dat de bibliotheken moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen konden individuele leners toch boeken lenen via de afhaalbibliotheek. Lenen met de groep in de bibliotheek of boeken laten uitzoeken door ouders of leerkrachten was helaas niet meer mogelijk. Om te zorgen dat er op school toch leuke en geschikte boeken aanwezig zijn, maakt de bibliotheek daarom boekenpakketten voor de basisscholen.

Sinds afgelopen november verzorgde de bibliotheek ruim 100 boekenpakketten. Reden om de uitreiking van vandaag een feestelijk tintje te geven. Samen met haar leerlingen uit groep 5B ontving Cynthia Hooijmans het boekenpakket uit handen van Barbara Leguijt van de Bibliotheek aan de Vliet. Een mooi cadeau dat, behalve boeken, kleine attenties bevat voor de leerlingen en een boekenbon van boekhandel In de Wolken in Voorburg. De leerlingen waren superblij met het pakket en gaven een cadeau terug in de vorm van een serie tekeningen.

Soms heeft een school een specifieke wens voor een pakket. En soms kiest de school ervoor zich te laten verrassen door aan de bibliotheek te vragen een leuk pakket samen te stellen. De bibliotheekmedewerkers stellen de pakketten met veel plezier samen en maken daarbij gebruik van hun uitgebreide kennis van boeken.

Naast het verzorgen van boekenpakketten doet de bibliotheek meer voor de scholen. Sommige groepslessen zijn omgezet in een digitale les. Dat kan in de vorm van een video, of via een livestream. Op die manier is de bibliotheek toch in de groep aanwezig. De les ‘Gedichten schilderen’ is omgezet naar een video en de les ‘Een spreekbeurt, hoe doe je dat?’ kan via een livestream in de klas worden gegeven.

In mei en juni gaat de bibliotheek schrijversbezoeken uitvoeren via een livestream. Kortom, ook tijdens de sluiting is de bibliotheek voor de scholen ‘geopend’.

Meer berichten