Logo hetkrantje-online.nl
Het terras van Brasserie de Koepel in Park Vreugd en Rust staat schoongepoetst klaar voor de eerste gasten op woensdag 28 april (foto: Inge Koot).
Het terras van Brasserie de Koepel in Park Vreugd en Rust staat schoongepoetst klaar voor de eerste gasten op woensdag 28 april (foto: Inge Koot).
terrassen open

”We kunnen niet wachten om weer gasten te mogen ontvangen”

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Wat hebben we er lang op moeten wachten maar vandaag is het dan zover, de terrassen gaan open. Dit is voor de terrasbezoeker natuurlijk een fantastische dag maar hoe voelt dat voor de horecaondernemers die zo lang hun deuren dicht moesten houden en vaak door afhalen en bezorgen hun bedrijf draaiende probeerden te houden?

Door Inge Koot 

Er zijn nogal wat regels waar horecabedrijven aan moeten voldoen. Maar extra voorwaarden of niet, horecaondernemers uit Leidschendam-Voorburg zijn in ieder geval blij dat er vanaf deze week weer wat mogelijk is.

“Natuurlijk hebben we heel veel zin om eindelijk weer mensen te mogen ontvangen. We gaan er vol voor”, zegt Leo Langh eigenaar/chef-kok van Brasserie de Koepel. “We hadden natuurlijk veel liever helemaal open gewild. Het is nu zo afhankelijk van het weer of we hier wat aan gaan hebben.” 

Ondanks deze onzekerheid heeft Leo alles in het werk gesteld om zijn terrasmeubilair volledig opgepoetst klaar te hebben staan om 12.00 uur op 28 april. Mensen kunnen langskomen voor een heerlijke lunch, een kopje koffie met huisgemaakt gebak of een vroege borrel met een hapje. Naast het terras staan er picknicktafels in het gras waardoor er meer mensen bij Brasserie de Koepel terechtkunnen en ook op een meer informele manier kunnen genieten van de klassiek Internationale gerechten. Leo blijft ook nog doorgaan met het take-away drie of viergangendiner en de oosters georiënteerde gerechten. Dit is mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag.

Voor Adriano Raimondi van restaurant Raimondi’s Villa Rozenrust was het wel even schakelen nu de terrassen van 12.00 tot 18.00 uur open mogen. Zijn restaurant is normaal gesproken open vanaf 17.30 uur voor het diner. Al sinds de eerste lockdown is hij zeer succesvol gestart met afhalen en bezorgen van de heerlijke pinsa’s, een gezondere en licht verteerbare variant van de pizza, maar ook een selectie van gerechten van de kaart. Ook hij ziet ernaar uit mensen op het mooie terras in Park Rozenrust aan de Veursestraatweg in Leidschendam te mogen ontvangen en te laten genieten van de heerlijke Italiaanse gerechten. “Daarom gaan wij op vrijdag, zaterdag en zondag open voor de lunch. En als mensen vroeg willen dineren kan dat natuurlijk ook.” Op de andere middagen, behalve op maandag, kunnen gasten wel voor een drankje langskomen. Adriano realiseert zich dat zijn restaurant op een afgelegen plek ligt maar dat weerhoudt hem er niet van om toch deze omschakeling te maken.

“Het is ontzettend fijn om weer aan de slag te kunnen”, zegt ook Wilbert Hilgersom van restaurant de Pepermolen aan Sluiskant 8 in Leidschendam. “We kunnen niet wachten om weer gasten te mogen ontvangen.” Natuurlijk weet hij ook dat het heel erg weersafhankelijk is wil het voor hem een succesvolle periode gaan worden maar weer gasten in de watten leggen geeft al voldoende energie om er vol voor te gaan. “We mogen het hele stuk aan de Sluiskant gebruiken met ons terras dus mijn schoonvader is druk bezig met het maken van extra tafels en we hebben mooie nieuwe parasols”, vertelt Wilbert enthousiast. 

De Pepermolen is een culinair restaurant gericht op een heerlijke avond genieten. Dat kan nu nog niet maar Wilbert wil deze beleving toch graag bieden op mooie dagen gedurende dit voorjaar. Hij is gestart met een nieuw concept van kleine gerechtjes allemaal voor € 11,- per stuk. “Wij staan bekend om onze klassiek Franse keuken waar een avondje uit een culinaire beleving is. Dit gaan we nu dus laagdrempeliger aanbieden zodat mensen ook kunnen genieten van een heerlijke lunch met een goed glas wijn. Maar kom ook langs voor een vroege borrel met onze zeer geliefde borrelplank. Daar maken we echt een feestje van.” 

Het terras van restaurant de Pepermolen staat om 12.00 uur te stralen in hopelijk een heerlijk voorjaarszonnetje. “We komen toch uit een soort winterslaap. Eigenlijk is het wel heel fijn dat we op deze manier kunnen starten.”

Meer berichten