Logo hetkrantje-online.nl
<p>Er zijn wel allerlei woningbouwplannen in Stompwijk, zoals aan de Westeinderweg (archieffoto DJ).</p>

Er zijn wel allerlei woningbouwplannen in Stompwijk, zoals aan de Westeinderweg (archieffoto DJ).

GBLV stelt vragen over Stompwijk

  •   keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Sinds 2016 ligt er een ontwikkelvisie voor woningbouw in Stompwijk. Helaas is er nog geen nieuw huis gebouwd. Wel zijn er allerlei plannen zoals aan de Westeinderweg, de locatie naast het Dorpspunt aan de Dr. van Noortstraat, de Van Santhorststraat en de locatie van het oude Dorpshuis. 

Voor GBLV was de vertraging in de woningbouw reden om (samen met D66) te wethouder Rouwendal te bevragen. Marien van Wijk (GBLV): “Wij vinden het belangrijk dat woningbouw in Stompwijk de volle aandacht heeft. De inwoners van Stompwijk zijn het wachten beu. Wij hebben daarom benadrukt om de druk op de ketel te houden. De plannen liggen er, dus waarom nog wachten?”

GBLV) heeft tevens vragen gesteld over de reconstructie van de Dr. van Noortstraat. “Tweede kwartaal 2021 moet er een bestuurlijk akkoord zijn. Aansluitend zou het participatieproject met omwonenden, Adviesraad Stompwijk en betrokkenen starten om in de tweede helft van 2022 met de werkzaamheden te starten.”Het is belangrijk om in navolging van de Veenpoldersweg ook zo spoedig mogelijk de reconstructie van de Dr. van Noorststraat te realiseren”, aldus GBLV.

Meer berichten