Logo hetkrantje-online.nl

Huisartsen platgebeld om coronaprik

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Huisartsenpraktijken in Leidschendam-Voorburg worden platgebeld door mensen die graag een plek op de wachtlijst willen voor een coronaprik. Huisarts Peter Ottengraf benadrukt dat patiënten van hun huisarts te horen krijgen wanner zij worden gevaccineerd.

“De afgelopen dagen is het door het zwalkende overheidsbeleid erg druk in de praktijk met velerlei vragen inzake astra of we iets anders hebben etc.”, aldus Ottengraf. “De praktijk wordt dagelijks benaderd door mensen die graag vanwege persoonlijke omstandigheden eerder in aanmerking zouden willen komen voor een coronavaccinatie, een zeer begrijpelijke en vaak zeer invoelbare vraag. Ook in de media en via andere kanalen wordt regelmatig gesuggereerd dat de huisarts daarin voor u zou kunnen bemiddelen. Hoe graag wij dit ook zouden willen, zoals de situatie er nu voorstaat kunnen wij daarin helaas op dit moment niets voor u betekenen. Ook voor ons is dit een geval van onmacht, geen onwil. We vragen u dan ook vriendelijk om hierover geen contact op te nemen met de praktijk. Op het moment dat de overheid gaandeweg besluit dat bepaalde groepen om medische redenen wel eerder in aanmerking zouden komen voor een vaccinatie, dan zullen wij die patiënten zelf benaderen.”

Ottengraf vervolgt: “Ook voor ons is het elke dag weer een verrassing wat het beleid die dag zal zijn. Alle last minute aanpassingen vergen ook van ons en onze medewerkers ongelooflijk veel geduld en flexibiliteit. Wij doen ons uiterste best om ons deel van de vaccinatiestrategie zo goed mogelijk in te richten. Tegelijkertijd zien we dat door de toegenomen telefoonbelasting de reguliere zorg in het gedrang dreigt te komen en de wachttijden aan de telefoon aanzienlijk stijgen. Wij verzoeken dan ook vriendelijk om eerst te bellen naar 0800-1351, of te kijken op www.coronavaccinatie.nl bij vaccinatie-gerelateerde vragen, alvorens u contact zoekt met de praktijk. Dit zodat wij de reguliere en spoedeisende zorg kunnen blijven leveren.”

Meer berichten