Wethouder Astrid van Eekelen toont app met de horecaondernemers Ricardo Houtman en Eddy Knopjes op Stationsplein (foto: gemeente).
Wethouder Astrid van Eekelen toont app met de horecaondernemers Ricardo Houtman en Eddy Knopjes op Stationsplein (foto: gemeente).

Uitgebreide buitenterrassen toegestaan tot 1 november

Actueel 227 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Buitenterrassen zijn sinds 28 april tussen 12:00 en 18:00 uur weer open voor bezoekers. Versoepeling van de landelijke coronamaatregelen staat dit toe.

Horecaondernemers in Leidschendam-Voorburg ontvingen gisteren voor het eerst sinds medio oktober 2020 weer gasten op hun buitenterras. In de winterperiode was alleen afhalen en bezorgen mogelijk. Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Ik ben blij dat onze horecaondernemers hun buitenterrassen vanaf vandaag weer kunnen openen, dit is een eerste stap in de versoepeling van de coronamaatregelen. Ook voor onze inwoners is het fijn dat ze elkaar overdag weer kunnen ontmoeten op de terrassen in onze gemeente. Als iedereen rekening houdt met de richtlijnen, kan dat ook zo blijven en kunnen we hopelijk richting de zomer nog meer versoepelen.”

Horecaondernemers hebben met ondersteuning vanuit de gemeente de online registratie tool ‘Gastvrij LV’ in gebruik genomen. Hiermee kunnen horecaondernemers op eenvoudige wijze via een QR-code hun bezoekers volgens de RIVM-richtlijnen registreren. 

Voor de buitenterrassen geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf, dit mag ook aan de deur van het restaurant of café. Aan een tafel mogen maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand zitten, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar. Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen.

De gemeente staat tijdelijke terrasuitbreidingen toe tot 1 november 2021 met een versnelde procedure. Een horecaondernemer kan een terrasverruiming aanvragen. 

Meer informatie op www.lv.nl/ondernemers-en-coronavirus.

Uit de krant

Uit de krant