Logo hetkrantje-online.nl
<p>Alleen voor de foto even zonder mondkapje en wat dichter bij elkaar toosten betrokkenen &nbsp;op de oplevering (foto: pr WoonInvest).</p>

Alleen voor de foto even zonder mondkapje en wat dichter bij elkaar toosten betrokkenen  op de oplevering (foto: pr WoonInvest).

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis opgeleverd

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het nieuwe woon- en zorgcomplex Hethuis aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam is donderdag 29 april officieel opgeleverd aan WoonInvest.

Het complex is gebouwd voor huurder Stichting Hethuis en voorziet in 18 zelfstandige woongelegenheden, 2 gemeenschappelijke woonkamers en 4 ruimtes voor dagactiviteiten. De zorg voor de bewoners wordt geleverd door zorgaanbieder ASVZ. Ondanks de afhankelijkheid van de toekomstige bewoners van zorg en ondersteuning van anderen, krijgen zij zo een eigen woonplek met kwaliteit. Dit zorgt voor een leven dat voor de bewoners en hun omgeving verrijkend is, geïntegreerd in de wijk, de buurt en de samenleving.

Hethuis in een eerder stadium nog voor de oplevering (archieffoto pr).

In juni 2020 startte Van Den Nieuwendijk Bouw BV met de bouw van Hethuis. Maar liefst drie weken eerder dan gepland kon de aannemer Hethuis opleveren. Het pand is volledig gasloos. Er zijn twee warmtepompen voor de verwarming en de warmwater voorziening. Op het dak zijn 85 zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor een gemiddelde opbrengst van 23.000 kWh per jaar. Hethuis heeft een A+ energielabel en de gemeenschappelijke ruimten zelfs een A+++ label.

Stichting Hethuis start direct met de inrichting, zodat medio juni de eerste bewoners naar Hethuis kunnen verhuizen. Zodra zij gewend zijn en de coronasituatie het toelaat, vindt na de zomer de feestelijke opening plaats.

Meer berichten