Afbeelding
Dick Janssen

Leidschendamse drugssmokkelaar aangehouden

Actueel 1.237 keer gelezen

Leidschendam - De politie heeft vorige week woensdag een Leidschendammer en drie andere verdachten aangehouden die ervan worden verdacht zich bezig te hebben gehouden met drugssmokkel naar Scandinavië.

De 42-jarige man uit Leidschendam zal in Nederland worden vervolgd. Hij is vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Een 34-jarige man uit Katwijk werd in Noorwegen aangehouden; Nederland heeft om zijn overlevering verzocht. De twee andere verdachten (45 en 54 jaar uit Noordwijk) zitten gedetineerd omdat Finland om hun overlevering heeft verzocht; zij zullen daar worden vervolgd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In dit onderzoek werd eerder al een Nederlandse vrachtwagenchauffeur aan Finland overgeleverd. Hij wordt daar vervolgd voor een groot aantal drugstransporten, tezamen met een andere Nederlander. Voor de aanhouding van de vier verdachten afgelopen woensdag speelden berichten een rol die via Encrochat werden verstuurd. In dit onderzoek is samengewerkt met de autoriteiten van Finland en Noorwegen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de districtsrecherche van Leiden, de regionale recherche en het Internationaal Rechtshulp Centrum.

Vermoedelijk werden ook drugs gesmokkeld in vrachtwagens die bloemen vervoerden. Het Openbaar Ministerie werkt met de politie, gemeenten en de Royal Flora Holland samen in een project om de sierteeltsector weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit zoals drugssmokkel.

De Leidschendammer is voorgeleid en blijft (vanaf zijn aanhouding) in ieder geval 14 dagen langer vastzitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant