Logo hetkrantje-online.nl
<p>De eerste show van Het Veur Theater Streamfestival was een groot succes met bijna 200 online toeschouwers (foto: pr).</p>

De eerste show van Het Veur Theater Streamfestival was een groot succes met bijna 200 online toeschouwers (foto: pr).

Tweede show Het Veur Theater Streamfestival

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De eerste show van Het Veur Theater Streamfestival was een groot succes. Bijna 200 mensen hebben genoten van een avond vol improvisatie, cabaret en muziek.

“Helaas blijven de deuren van het unieke theater aan de Damlaan in Leidschendam nog even gesloten, maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan organiseren we Het Veur Theater Streamfestival op drie avonden”, vertelt Oscar van Schijndel, directeur van Het Veur Theater.

“Alle artiesten die hun opwachting maken zijn volgend seizoen, vanaf september, te zien in het theater. Een heerlijk voorproefje dus, van wat u te wachten staat als we u weer met open armen kunnen ontvangen.”

Het Streamfestival wordt uitgezonden via Zoom. Alle bezoekers laten hun camera aanstaan zodat de artiesten het publiek ook kunnen zien via het grote projectiescherm. Zo is er toch interactie tussen de artiest en het publiek.

Op zaterdagavond 8 mei maken weer 4 artiesten hun opwachting. Tussen de acts door introduceert Veronique Sodano de artiesten met een kort interview. “Ook zal Veronique nog 2 prachtige liedjes zingen. Als Veronique zingt is dat altijd met de intentie zich volledig over te geven en de intimiteit met het publiek op te zoeken.”


Lonneke Dort; ‘Allemaal of niemand’ (foto: Joshua Bakarbessy).

Lonneke Dort
Lonneke Dort is een cabaretière en kleinkunstenares. Ze is een winnaar van het Utrechts Cabaret Festival (2011) en ze won ook het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. In 2017 sleepte ze de AKF Sonneveldprijs in de wacht door het Amsterdams Kleinkunst Festival te winnen. In de zomer van 2018 was ze te zien in De Slimste Mens. Allemaal of niemand is haar nieuwe programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en oergeestige observaties van de cabaretière met een gezonde dosis bluf waarin één ding zeker is: als we gaan, dan gaan we met z’n allen.

Celine Cairo
De Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo schrijft betoverende popliedjes en heeft een stem die u niet snel vergeet. Wat ooit begon met spelen voor haar vrienden in de woonkamer van haar ouderlijk huis, groeide uit tot een passie waar ze haar leven omheen vormde. Inmiddels verovert Celine haar immer groeiende publiek met optredens in binnen- en buitenland. Met een mix van warme akoestische instrumenten en dromerige elektronica speelde ze diverse tours in het popcircuit, maar komend seizoen keert ze terug naar de theaters.

Oscar Arnold
Bij het horen van Oscar Arnold denk je in eerste instantie aan een tweeling, maar op het podium blijkt het toch ‘n eenling. Oscar Arnold is zo’n typische rare gast uit je middelbareschooltijd. Althans zo lijkt het, want wie is de ware Oscar? Wees voorbereid, verwacht geen hippe comedian die high-fivet met publiek. Verwacht … Oscar! Hij was op televisie te zien op o.a. Holland’s Got Talent, HumorTV en 101 Comedy.

Vlamousse (promofoto).

Vlamousse
Saampies is het eerste avondvullende programma van Vlamousse. Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten Brigitte van Bakel en Maya van As in 2018 saampies verder te gaan. In 2019 wint het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschrijft hen aan de hand daarvan als ‘schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes’.

Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het op tafel. Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, worstelen ze zich door de thema’s van deze tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

Kaarten zijn gratis te bestellen via www.hetveurtheater.nl. Een duidelijke uitleg over hoe in te loggen zal door Het Veur Theater worden verstuurd.

Meer berichten