Logo hetkrantje-online.nl
<p>Door Ronald Lamping.</p>

Door Ronald Lamping.

column

RABIN B.

  •   keer gelezen   Actueel

Je kon het moeiteloos voorspellen. Zonder glazen bol. Wie iets weet over lokaal nieuws, dacht bij zichzelf: “Pardon?” Om vilein te vervolgen: “Nee, toch zeker?”

Het kernpunt? PvdA-wethouder vertrekt naar Voorschoten. Succes, meid. Dus lacune in het bestuur. Opvullen, maar. Wie kunnen we tackelen? Uit de hoge hoed tovert de partij: ”Sim Sala Bing, Rabin Baldewsingh”.

Juiste keuze? Geen idee. Ken die Rabin niet. Weet wel iets prikkelends over meneertje Rabin B.! Dat hij, als Haagse wethouder, te maken had met het plaatsen van een uiterst betwistbare windmolen in de Zeeheldenwijk.

Nagel aan de doodskist van de daar residerende burgers. Lawaai en lichtflitsen zorgen voor een ongemakkelijke, irritante en zelfs ziekelijke ervaring. Heeft die Rabin B. deze windmolen dan persoonlijk neergepoot in een vrij weekend ? Flauw, tuurlijk niet. Wat dan? Hij had er voldoende mee te maken. Zoiets knelt dan.

Politiek, dus krijg je de volgende verklaring van Rabin. Hij heeft als wethouder de windturbine niet geïnitieerd, maar gefaciliteerd. Typisch een antwoord van iemand, die handelt in rookgordijnen. Ooit deed ik een zwaar examen Nederlands. Laat ik nou precies weten wat faciliteren betekent. Komt ie:mogelijk maken, ondersteunen en vergemakkelijken. Bedankt Rabin! Namens de betreffende Zeeheldbuurt-bewoners.

Toch moet ik oppassen met dit stukje. Weet niet voldoende van hoed en rand. Kan niet oordelen wat er achter gesloten deuren in het Haagse is besloten. Wel weet ik dat die windmolen er oerlelijk staat en dat Haagse regenten de handen niet bepaald in onschuld hoeven af te boenen.

Deze Rabin B. begint met een lelijke achterstand. Dus graaf ik wat dieper. De PvdA zegt iets grappigs. Dat Rabin een inspirerende visie op problemen in de samenleving heeft. Wacht even! Ho! Inspirerende visie op problemen in de samenleving. Misschien vreemd, maar plots zie ik weer dat gehate onding staan bij de Zeeheldenbuurt. Inderdaad, héél inspirerend!

Bewoners aldaar zijn ziedend en dan meldt zich nu een man die een inspirerende visie op problemen heeft (…) Hoe ik ook kijk, horizontaal, verticaal of diagonaal. Het blijft een kromme redenering met in het achterhoofd dat zoemende monster. Hij wil in gesprek met betreffende bewoners. Hoop dat het ventje dit spreekwoord kent. Mosterd na de maaltijd!

Rabin B. heeft ook een vergelijking in petto. Hij voert Ronaldo op. Hij gaat nu net als Christiano van T-shirt ruilen. Om er daarna nog even een keutel uit te floepen: “Ik zal het shirt van Leidschendam-Voorburg met trots dragen!” Goedkope PR kul, jochie!

Ik herinner onze nieuwe ster er gemakshalve aan, dat Ronaldo een absolute topspeler is. Je daarmee vergelijken, ook al is dat quasi grappig bedoeld, klinkt niet logisch als je (in)direct betrokken bent geweest bij het plaatsen van horizonvervuiling zonder dialoog. Dan ben je geen topspeler, maar hoogstens de cornervlag of erger, de vierde man met het bordje.

Dat laatste klopt eigenlijk het beste. Waarom?

Omdat het lijkt, alsof Rabin B. een bord voor zijn kop heeft!

Meer berichten