Logo hetkrantje-online.nl
Het kantoorgebouw Damsigt waar voorheen oliemaatschappij Total was gevestigd (foto: Ap de Heus).
Het kantoorgebouw Damsigt waar voorheen oliemaatschappij Total was gevestigd (foto: Ap de Heus).

Kantoorgebouw klaar voor sloop

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Projectontwikkelaar Borghese en belegger Amvest willen het leegstaande kantoorgebouw Damsigt aan het Oosteinde 208 slopen en er 295 appartementen voor in de plaats realiseren.

Daartoe willen beide partijen een Omgevingsvergunning krijgen. Zo niet dan kan Amvest uit het project stappen. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad bericht. Borghese is eigenaar van het kantoorgebouw, de voormalige vestiging van Total, en de bijbehorende parkeerplaats. Het project maakt deel uit van de woningbouw die de gemeente in Klein PlaspoelPolder (KPP) – het gebied tussen de Vliet, JD Zocherstraat, Oosteinde/Oude Trambaan en Plaspoelkade – wil realiseren.

Om de Omgevingsvergunning te kunnen verlenen moet het hele project via een zogenoemd Coördinatiebesluit wet ruimtelijke ordening plaatsvinden. Dat is de snelst mogelijke procedure. De wethouder wil daaraan meewerken aangezien het mogelijke afhaken van Amvest ertoe kan leiden dat woningbouw met jaren vertraagd wordt.

Volgens de eerder tussen B&W en de gemeenteraad afgesproken spelregels moet 15 procent van de te realiseren appartementen in de sociale sector zitten en nog eens 15 procent in het zogenoemde middensegment: huren tussen 700 en 950 euro per maand.

De KPP-plannen gingen tot nu toe uit van 267 woningen in totaal waarvan 140 op gemeentegrond. Daarbij was het kantoorgebouw Damsigt nog niet meegerekend, noch de herontwikkeling van het Triadome-gebouw aan de Vliet, het voormalige Landal-kantoor.

In het gebied heeft de gemeente ook grond: het terrein waarop nu het Total tankstation aan de Oude Trambaan staat, de voormalige gemeentewerf aan de Nieuwe Havenstraat en het terrein van Mebin betoncentrale aan de Vliet.

Meer berichten