Overhandiging van het Bomenplan aan wethouder Kist door Sander Wennekers, coördinator Groen van de Stichting Duurzaam (foto: Michel Groen).
Overhandiging van het Bomenplan aan wethouder Kist door Sander Wennekers, coördinator Groen van de Stichting Duurzaam (foto: Michel Groen). Michel Groen_MG Fotografie

Bomenplan aan wethouder aangeboden

Actueel 353 keer gelezen

Leidschendam - De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg heeft dinsdag 4 mei in Stadstuin Rusthout het Bomenplan 2021 aangeboden aan wethouder Floor Kist.

Had de Stichting Duurzaam vorig jaar nog de inwoners gevraagd locaties aan te dragen die wel wat vergroening konden gebruiken, dit jaar is gekozen voor het thema thema klimaatverandering en met name hittestress.

Met het Bomenplan verzoekt de Stichting Duurzaam de gemeente om de 15 locaties met de meeste risico’s op hittestress versneld aan te pakken. Sander Wennekers, coördinator Groen van de Stichting Duurzaam: “Groen en Leidschendam-Voorburg horen bij elkaar. Toch investeert de gemeente maar heel beperkt in nieuw groen. Terwijl we conform het Klimaatakkoord 800 bomen per jaar moeten planten, om klimaatverandering en hittestress tegen te gaan. De Stichting Duurzaam biedt u de locaties aan voor deze bomen. En roept de gemeente op het budget voor investeren in groen tenminste te verdubbelen!”

Het Bomenplan bevat de locaties - die persoonlijk bezocht zijn - waar sprake is van hittestress. Waar de omgeving zo warm wordt dat mens en dier hiervan gezondheidsklachten krijgt. Voorzitter Stichting Duurzaam Marjan van Giezen:”Leidschendam-Voorburg staat bekend als groene gemeente, maar als je kijkt naar hoeveel versteende plekken onze gemeenten kent, echt, dan schrik je echt. Kijk maar eens naar het Stationsplein Voorburg of het Kennedyplein Leidschendam, één grote stenen massa”.

Wethouder Kist beaamde de noodzaak van meer groen en sprak zijn zorg uit over het oprukken van stedelijke bebouwing op plekken met een rijke groene historie. “Verdere bebouwing gaat, wat mij betreft, niet ten koste van ons mooie groen”!

Om de wethouder te helpen het Bomenplan uit te voeren, bood de Stichting Duurzaam de wethouder een cheque aan voor het planten van de eerste boom. Tevens bood de Stichting aan de wethouder te helpen met het planten van deze boom. De locatie mag hij zelf bepalen, de Stichting Duurzaam gaat er natuurlijk van uit dat dit op één van de 15 locaties uit het Bomenplan zal zijn!

Zie voor het volledige artikel Het Krantje van komende week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant