Logo hetkrantje-online.nl
<p>Rij wachtenden voor de Westfield Mall (foto: gemeente LV).</p>

Rij wachtenden voor de Westfield Mall (foto: gemeente LV).

Gemeente: “Kom niet naar drukke plekken”

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - In en rondom de Westfield Mall of The Netherlands is het erg druk afgelopen tijd. Vanwege de coronaregels mogen winkeliers een beperkt aantal klanten in hun zaak ontvangen, waardoor wachtrijen ontstaan.

Bij te grote drukte worden maatregelen genomen om de toestroom van mensen te verminderen. Zoals het afsluiten van parkeerplaatsen. Gemeente Leidschendam-Voorburg vraagt bezoekers om zoveel mogelijk op rustige momenten naar de winkels te gaan. Bijvoorbeeld in de ochtend of op een doordeweekse dag. Ook is het advies om inkopen alleen te doen en verspreid over de verschillende winkelcentra.

Burgemeester Klaas Tigelaar: “The Mall is pas sinds kort open en na een periode van lockdown willen mensen graag weer eens winkelen. Ik begrijp dat goed, maar het is niet verstandig. Kom niet voor een dagje uit of om gezellig te shoppen. Kom later als er meer ruimte mogelijk is en we meer keuzes hebben om ook andere attracties te bezoeken. Ik doe nogmaals een dringende oproep: Zoek deze drukte niet op! Kom alleen als u echt iets nodig heeft en kom dan alleen! Draag een mondkapje en bewaar 1,5 meter afstand. De coronabesmettingen zijn nog niet onder controle.”

Gelukkig heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg nog meer winkelgebieden, waar u zowel boodschappen als Moederdagcadeautjes kunt kopen. Is het te druk in en rondom The Mall, ga dan naar het Huygenskwartier of Julianabaan in Voorburg, of naar het Damcentrum in Leidschendam. Grote kans dat u daar ook slaagt. Dus ga daar naartoe als het te druk is, en beter nog, pak de fiets of op het openbaar vervoer. Neem uw verantwoordelijkheid, we hebben elkaar nog steeds nodig in de strijd tegen corona.

De Westfield Mall is nieuw, de winkels zijn weer zonder afspraak te bezoeken zijn, veel mensen zoeken vertier vanwege vrije dagen en slecht weer, en ook staat Moederdag voor de deur. Hierdoor is het erg druk, zowel in de Mall als daarbuiten. Het wordt steeds lastiger om afstand te houden met deze drukte en geregeld worden de parkeerplaatsen gesloten om ervoor te zorgen dat er alleen mensen uit gaan en niet meer binnen komen. Het gevolg is dat de wegen en wijken rondom The Mall volstromen en mensen op plekken parkeren die daar niet voor bestemd zijn.

De gemeente is continu in gesprek met The Mall en er zijn al verschillende maatregelen genomen. Aanvullend daarop wordt gekeken naar extra maatregelen rondom parkeren en de verkeersdrukte. Bezoekers wordt ook gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen.

Wegwerkzaamheden

Let op: van vrijdag 7 mei 21.00 uur tot en met maandag 10 mei 5.00 uur zijn er werkzaamheden op A4, in twee richtingen tussen Burgerveen en Schiphol. Verkeer richting De Haag wordt omgeleid via de N44, waardoor nog meer drukte wordt verwacht op de N14 (Sijtwendetunnels).

Meer berichten