Logo hetkrantje-online.nl

Onderzoek naar overleden arrestant afgesloten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Op 7 september 2019 overleed een 22-jarige Leidschendammer, vijf dagen nadat hij door de politie was aangehouden. Daarop volgde een Rijksrecherche-onderzoek onder gezag van het OM Den Haag. Dat leidde niet tot een strafrechtelijke verdenking.

De man bevond zich in verwarde toestand in een Leidschendamse woning. Daarop besloot zijn familie om de politie te bellen. Ter plaatse gekomen hield de politie de man - die zich verzette - aan. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte in een zorgelijke toestand verkeerde, waarna een ambulance hem overbracht naar het ziekenhuis.

Al eerder was de doodsoorzaak vastgesteld door de patholoog. Hij bleek niet overleden door (politie)geweld. Om privacy-redenen en uit respect voor de man en zijn familie doet het OM verder geen mededelingen over de doodsoorzaak.

Enkele maanden geleden is het Rijksrecherche-onderzoek afgerond. De vragen die de familie van de overleden man nog had zijn inmiddels beantwoord. Daarom heeft het OM het onderzoek nu gesloten.

Meer berichten