Logo hetkrantje-online.nl
<p>D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem: &quot;Een welkome verlichting van de lokale belastingen.&quot;</p>

D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem: "Een welkome verlichting van de lokale belastingen."

D66: ‘Dit jaar geen reclamebelasting’

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - D66 heeft voorgesteld de reclamebelasting voor ondernemers in de gemeente Leidschendam-Voorburg voor dit jaar af te schaffen. Dat kan ondernemers in de gemeente een financieel voordeel opleveren van 1.500 euro. 

“Dat is een welkome verlichting van de lokale belastingen,” aldus D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem, “zeker nu ondernemers het zwaar hebben doordat ze lang geen klanten over de vloer hebben gekregen.” Het college stelde voor om de reclamebelasting te halveren en alle winkelcentra in de gemeente subsidie te geven voor promotie-acties en reclamemateriaal. “Dat zou de belastingbetaler bijna 2,5 ton kosten,” aldus Van Maldegem. 

Daarop heeft D66 voorgesteld de reclamebelasting geheel af te schaffen in 2021. Van Maldegem: “Dat is 1,5 ton goedkoper, zorgt ervoor dat de gemeente alle ondernemers gelijk behandeld en, het belangrijkste, het geeft ondernemers extra financiële lucht.” 

De gemeenteraad heeft in 2020 geld vrijgemaakt om de gevolgen van de coronacrisis voor inwoners en ondernemers te bestrijden. Dit D66-voorstel wordt daaruit betaald. De gemeenteraad stemt deze week over het D66-voorstel.

Meer berichten