Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;Veronica Pock: &quot;Sinds mijn jeugd ben ik aan het tekenen en schilderen en was ik dol op textiel.&rdquo; (foto en tekst: M&eacute;lanie Struik).</p>

 Veronica Pock: "Sinds mijn jeugd ben ik aan het tekenen en schilderen en was ik dol op textiel.” (foto en tekst: Mélanie Struik).

Veronica Pock Kunstenaar van de Maand in Kunstuitleen

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Veronica Pock is Kunstenaar van de Maand in de Kunstuitleen aan de Herenstraat 92 in Voorburg.

Veronica kwam in 2000 naar Nederland om aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag te gaan studeren, richting textiel en mode. “Sinds mijn jeugd ben ik aan het tekenen en schilderen en was ik dol op textiel.”

“Ik leerde allerlei textiele technieken, zoals weven, breien en borduren maar ook tekenen, compositie – vlak, vorm en kleur – en zeefdruk. Tekenen en schilderen zijn steeds de basis. Van daaruit kom ik tot mijn weefsels. Ik ga eerst met gemengde technieken op het platte vlak experimenteren. Soms figuratief en soms abstract en de textuur van het oppervlak en de kleur vormen de basis voor de sfeer die ik wil creëren. Voor de achtergrond gebruik ik acrylverf en verder inkt, ecoline, water, potloden en vetkrijt. Voor de voorgrond werk ik met collages. Ik gebruik papier dat ik met mono-print bewerk, snij, knip en plak.”

Veronica is nu bezig met een serie ‘Herinnering aan De Vlietlanden’. “Het begon met een bezoek aan natuurgebied Vlietland. Ik vond het heel sfeervol en maakte veel foto’s. Vervolgens werkte ik deze in gemengde technieken uit met acrylverf, potlood en inkt op pastelpapier en acrylpapier”

In mei en juni zijn diverse weefsels en nieuwe schilderijen van Veronica Pock te zien in de Kunstuitleen.

Meer berichten