Veel kinderen lopen bij ongevallen in en rond huis – soms ernstige - brandwonden op (foto: iStock).
Veel kinderen lopen bij ongevallen in en rond huis – soms ernstige - brandwonden op (foto: iStock).

Innerwheel steunt Stichting Kind en Brandwond

Actueel 79 keer gelezen

Leidschendam - Innerwheel Voorschoten-Leidschendam heeft onlangs een cheque van 500 euro ‘overhandigd’ aan Marjorie Holtus, vrijwilliger van de Stichting Kind en Brandwond. De fundraisingprojecten van InnerWheel hebben met name vrouwen en kinderen als doelgroep.

Marjorie Holtus is werkzaam bij de Brandwonden Stichting, vrijwilliger Stichting Kind en Brandwond en daarnaast ook ervaringsdeskundige. Als 10-jarig meisje liep zij ernstige brandwonden op. Ze vertelt over de enorme impact die dat op haar leven heeft gehad: de pijn, de starende blikken, de vele operaties, de re-integratie op school, de acceptatie van haar zichtbare littekens, vooral rond haar tienerjaren en eigenlijk nu weer als moeder op het schoolplein. Ondanks alles staat zij stevig in het leven en zet zich met hart en ziel in voor kinderen met brandwonden. 

Zelf had zij als kind de gelegenheid vakantiekampen te bezoeken voor kinderen met brandwonden. Het betekent zoveel voor die kinderen om te zien dat ze niet de enigen zijn, het helpt hen met acceptatie. De huidige vakantieweken voor kinderen worden altijd gerund door een team van professionals uit de Brandwondenzorg en ervaringsdeskundigen die dit allemaal belangeloos doen. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd - veelal grensverleggend zoals zwemmen, barbecueën, abseilen of een kampvuur - en daarvoor is wat extra geld een welkome aanvulling.

De presentatie en ‘overhandiging verliep via een Zoom bijeenkomst van de club.

Uit de krant