Door meer te bewegen, hebben ouderen minder last van fysieke ongemakken in het dagelijks leven (foto: Marieke Viergever).
Door meer te bewegen, hebben ouderen minder last van fysieke ongemakken in het dagelijks leven (foto: Marieke Viergever).

Eerste nationale balkonbeweegdag in Leidschendam-Voorburg

Actueel 692 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor de eerste keer wordt op 7 juni de Nationale Balkon Beweegdag gehouden in de gemeente Leidschendam-Voorburg. 

Sport- en beweegprofessionals en vrijwilligers organiseren bij 250 woon- en zorglocaties in Nederland het meest toegankelijke beweeg evenement van het jaar voor ouderen. Waarbij beweging een ruim begrip is: van dansen en bewegen tot een lichte work-out, alles kan en mag op Balkon Beweegdag. 

De officiële landelijke Balkon Beweegdag is op 4 juni, SenW initieert deze dag op maandag 7 juni voor de oudere inwoners van Leidschendam-Voorburg. Dit doen zij in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de ouderen wooncentra Stichting Duivenvoorde, Florence de Mantel en Mariënpark.

Bij de drie verschillende ouderenzorgcentra gaan buurtcoach Marko en combinatiefunctionaris ouderen Joyce van Sport en Welzijn bewegen met de ouderen. Met hun enthousiasme en grote motivatie voor het werken met deze doelgroep hebben ze goede hoop dat veel deelnemers mee gaan doen. Het is een evenement voor iedereen, je kunt aansluiten bij de activiteiten op de grond en meedoen vanaf je balkon. “Als je ons kunt zien op 7 juni dan kun je meedoen met de activiteit, ook vanuit de aangrenzende woningen mag je meedoen!”, laat buurtcoach Marko Leeman van SenW weten. 

De activiteiten zijn op de volgende tijden ingepland: Mariënpark 10.30 - 11.15 uur, Stichting Duivenvoorde 10.30 - 11.15 uur, Florence De Mantel 14.15 - 15.00 uur. Op de locaties zijn professionals aanwezig om te ondersteunen bij de activiteiten. Zo zijn samenwerkingspartners Ouderengym, Gymnova Gymnastiek, Fysiotherapie Voorburg en de Flatcoach van Vidomes er ook bij.

Wilt u meedoen? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Joyce van der Sloot (combinatiefunctionaris ouderen): Joyce.vanderSloot@senw-lv.nl. Laat hierin ook weten bij welke locatie u mee wilt doen. 

Bent u tijdens de nationale Balkon Beweegdag enthousiast geworden? Kom dan een keer gratis meedoen bij ouderengym op één van de locaties. Kijk voor meer informatie op www.senw-lv.nl/ouderengym.

Uit de krant