Logo hetkrantje-online.nl
<p>Aankomst van de tram bij de Westfiel Mall (foto: pr GroenLinks / Henk Knoester).</p>

Aankomst van de tram bij de Westfiel Mall (foto: pr GroenLinks / Henk Knoester).

GroenLinks wil het OV naar Westfield Mall beter benutten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - GroenLinks wil dat er snel maatregelen worden genomen om de overlast in de omliggende wijken van The Mall te verminderen.

Het gaat dan om parkeren in de omliggende wijken en om sluipverkeer. Dit moet snel gebeuren. Wat GroenLinks betreft zou dat best betaald parkeren kunnen zijn, met een ontheffing voor bewoners.

GroenLinks-raadslid Henk Knoester licht toe: “ Er zal gemonitord dienen te worden om de verkeersstromen in kaart te brengen en om op basis daarvan maatregelen te kunnen nemen om Leidschendam-Voorburg bereikbaar te kunnen blijven houden. Daarbij gebruik makend van intelligente verkeerslichten en verkeerscirculatiemaatregelen.”
“Er zal meer ingezet dienen te worden op het gebruik van het Openbaar Vervoer; er komen nota bene drie tramlijnen bij The Mall”, vervolgt Knoester. “In samenspraak met Westfield en de HTM zou je bijvoorbeeld voordelige tarieven voor Mall-bezoekers kunnen invoeren. En op topdagen de frequentie verhogen.”

“Op topdagen zullen parkeerterreinen in de omgeving benut dienen te worden, zoals bij het ADO-stadion, waarbij een snelle en frequente shuttle het vervoer naar The Mall verzorgt. De shuttle tussen station Mariahoeve en The Mall was al gepland, maar die zou er nu toch snel moeten komen zodat met de trein komen ook aantrekkelijker wordt”, aldus Knoester.

Meer berichten