Logo hetkrantje-online.nl
<p>Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken heeft VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg meegedaan aan de Jerusalema challenge (foto: pr).</p>

Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken heeft VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg meegedaan aan de Jerusalema challenge (foto: pr).

Jerusalema bij VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In deze periode is het voor de vrijwilligers van VluchtelingenWerk pittig om vluchtelingen op afstand te begeleiden, en de teamleiders waarderen het enorm dat zoveel vrijwilligers zich blijven inzetten.

Om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken heeft VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg meegedaan aan de Jerusalema challenge. In het nummer, dat vorig jaar december als muziekvideo uitkwam, wordt er flink gedanst. Het lied is de oorsprong van de challenge die de hele wereld over is gegaan. “Gezellig om elkaar zo weer eens live te zien”, aldus een vrijwilliger.

“Ik help vluchtelingen hun weg vinden in Leidschendam-Voorburg, maar eigenlijk ben ik hier ook voor mezelf. De waardering die ik krijg heeft mij geholpen mijn eigen weg naar werk weer te vinden, zegt vrijwilliger Evert van VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg. Evert is een huisvestingsmedewerker. Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen, terwijl ze nog amper de taal spreken. Huisvestingmedewerkers helpen daarbij. Lijkt het je ook wat om een vluchteling wegwijs te maken in Leidschendam-Voorburg?

Op dit moment zoekt Vluchtelingenwerk vrijwilligers. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ze zoeken een fietsdocent, die wil helpen met de fietsles. Ze zoeken wandelmaatjes of fietsmaatjes, die met vluchtelingen die tijdens de lockdown zijn komen wonen in Leidschendam-voorburg kennis laten maken met de gemeente en ze zoeken maatschappelijk begeleiders. Deze vrijwilligers coachen vluchtelingen om snel zelfredzaam te worden in het complexe Nederland.

“Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring”, zegt Evert. “Je kunt echt iets wezenlijks voor een ander betekenen. Dat geeft zo veel voldoening.”

Wil je meer informatie of een afspraak? Bel of mail dan Florence Nakiranda of Kitty Scholten, tel. 070-3202057, of mail naar infolv@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten