Logo hetkrantje-online.nl

Aantal inbraken neemt weer toe

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De coronamaatregelen worden versoepeld, de vakantie staat voor de deur. Mensen gaan weer meer van huis en daarmee neemt de kans op een inbraak toe.

De Interpolis InbraakBarometer voorspelde eind april al een verdubbeling van het aantal inbraken: van 300 inbraken per week naar 600 inbraken per week. Daarom geven de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) juist nu tips om een inbraak te voorkomen.

“Een woninginbraak is een hele heftige ervaring. We noemen het niet voor niets een High Impact Crime”, zegt Sybren van der Velden, landelijk projectleider Woninginbraken & Heling. “Het zal je maar gebeuren dat een wildvreemde je huis binnendringt, alles overhoop haalt, door al je spullen gaat en een grote ravage achterlaat. En dat op de plek waar je je het meest veilig zou moeten voelen, je eigen woning. Ondanks een forse daling van het aantal woninginbraken in 2019 en een forse daling in verband met het thuiswerken vanwege corona, is elke woninginbraak er nog steeds één te veel.”

“Gelukkig kun je als bewoner veel doen om een inbraak te voorkomen”, gaat Van der Velden verder. “Het is belangrijk dat je je huis goed afsluit als je weggaat en dat de woning een bewoonde indruk maakt als je er niet bent. Zeker nu we er weer wat meer op uitgaan, is dat extra belangrijk.”

Veilig Wonen Scan
De online Veilig Wonen Scan geeft gemakkelijk en snel een indicatie van hoe inbraakveilig de eigen woning is. Aan de hand van 10 vragen ziet men hoe de woning scoort op inbraakveiligheid en krijgt men tips om dat te verbeteren. De Veilig Wonen Scan is gratis, betrouwbaar en onafhankelijk. De scan is een nieuw initiatief van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het CCV. Kijk voor meer informatie op: https://veiligwonenscan.nl/.

Woensdagavond 16 juni organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met de politie het gratis webinar ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. In het webinar wordt onder meer informatie gegeven over inbraakwerende maatregelen en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Je kunt ook vragen stellen en je maakt kans op een goedgekeurde keyless smartlock. Meer informatie en aanmelden op: https://hetccv.nl/agenda/webinar-maak-het-inbrekers-niet-te-makkelijk/.

Meer berichten