Logo hetkrantje-online.nl
<p>Cameraman, editor, vormgever: je kunt bij Midvliet niet om Ed heen. </p>

Cameraman, editor, vormgever: je kunt bij Midvliet niet om Ed heen.

LVvoorElkaar

Vrijwilliger Ed op zijn plek bij Midvliet

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Veilig en vertrouwd, tweede thuis, open armen: zo omschrijft de 28-jarige Ed voor LVvoorElkaar in wat kernwoorden zijn gevoel over de lokale omroep Midvliet, waar hij nu drie jaar actief is.

Door Liesbeth van den Ende

Cameraman, video-editor, vormgever en nog een heleboel meer: je kunt niet om Ed heen binnen Midvliet. In 2019 is hij begonnen als stagiair en daarna gebleven als vrijwilliger. Zijn vrijwilligerswerk is zijn hobby én hij hoopt in de toekomst hiervan zijn werk te maken. Het is allemaal heel leerzaam: “Ik kan met veel apparatuur omgaan, weet een voice-over in te spreken. Ik leer werkelijk bij ieder project weer wat bij.”

Ook regionale tv zenders vormen een bron van informatie: “Hoe editen ze? Welke titels worden er gebruikt, dat soort zaken.” En dan lachend, ”Nadeel is wel dat je ook altijd alle ‘fouten’ ziet”. Zijn bevindingen deelt hij weer op zijn beurt met de jonge nieuwkomers door o.a. het geven van cursussen. “ Zo leuk en waardevol om je kennis te delen!”

De nieuwe huisstijl is door Ed ontwikkeld en de logo’s komen ook van zijn hand. “Mijn grote hobby is tekenen, en zo kan ik, naast het technische deel, ook mijn creatieve kant inzetten”. En nét als je denkt dat dit alles is, vertelt Ed dat hij ook nog een tv-programma aan het ontwikkelen is: Game Chat. Elke aflevering is een reportage over een gaming onderwerp, zoals bijvoorbeeld de soms manipulatieve kant van videogames.

Leerzaam, divers en leuk , maar misschien wel het belangrijkst: “Voordat ik hier begon, zat ik een voor mij behoorlijk lastige tijd. Dankzij dit vrijwilligerswerk ben ik echt veranderd. Ik vind het bijvoorbeeld best lastig om met veel mensen te zijn en nu word ik gedwongen uit mijn comfortzone te komen. Spannend maar het levert altijd een positieve vibe op.” En dat het werkt, is duidelijk: Ed presenteert zich als een open, sociaal en vrolijk mens, die in zichzelf gelooft.

Wat een mooie en veilige plek is Midvliet: “Iedereen is welkom. Mensen van alle leeftijden lopen hier rond. Ieder met zijn/haar expertise waarvan je kunt leren en met elkaar wissel je ideeën uit. Ik heb een goed netwerk opgebouwd en mijn eigen omgeving nog beter leren kennen, mijn talent herontdekt én laten groeien. Alles valt op z’n plek.”

In álle opzichten een successtory!

LVvoorElkaar
LVvoorElkaar (onderdeel van Woej) is hét platform in Leidschendam-Voorburg waar alle vraag én aanbod op het gebied van vrijwillige inzet bij elkaar komt. LVvoorElkaar is de opvolger van het Vrijwilligerspunt. Via de vacaturebank van LVvoorElkaar komen vrijwilligers en organisaties rechtstreeks met elkaar in contact en kunnen zij matchen. Organisaties kunnen er een vacature plaatsen en vrijwilligers zoeken. Vrijwilligers kunnen er hun aanbod plaatsen en vacatures vinden.

Meer berichten