Logo hetkrantje-online.nl
Collagefoto Midvliet.
Collagefoto Midvliet.

Midvliet bestaat dertig jaar

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Op 1 juni was het precies dertig jaar geleden dat de lokale omroep Midvliet begon met uitzenden.

De omroep voor Leidschendam-Voorburg is in 1991 opgericht door onder meer medewerkers van ziekenomroep Phoenix, al begon de voorbereiding veel eerder. Op 1 juni 1991 was de allereerste uitzending voor de toen nog aparte gemeentes Leidschendam en Voorburg.

Midvliet begon als een radio-omroep in de studio aan het Fluitpolderplein in Leidschendam. De omroep groeide in de loop der jaren uit tot een multimediale omroep met een kabelkrant, tv-reportages, een website en social media. In 2011 verhuisde Midvliet naar een grotere studio aan de Damlaan. De afgelopen tien jaar verzorgde Midvliet ook de programma’s voor Wassenaar. Onlangs heeft de omroep weer een zendvergunning gekregen van het Commissariaat voor de Media voor de komende vijf jaar. 

Media-instelling Midvliet verzorgt onder meer radioprogramma’s, zowel via de ether (107.2 MHz. en DAB+) als op de kabel voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daartoe beschikt media-instelling Midvliet over een zender op een hoog gebouw nabij het studiopand. Op dat gebouw staat de zendmast met antenne voor de etherfrequentie. Vanuit de studioruimte wordt het radiosignaal per lijnverbinding verzonden aan Ziggo en KPN / XS4All. 

Daarnaast verzorgt media-instelling Midvliet televisieprogramma’s en een kabelkrant. Deze worden uitgezonden vanuit dezelfde studio en zijn te ontvangen via Ziggo, KPN en XS4All. Ook is Midvliet actief op social media en verzorgt het een uitgebreide website. Televisie, de kabelkrant, de website en social media worden steeds belangrijker voor Midvliet.

Meer berichten