Logo hetkrantje-online.nl
Midvliet FM

Gasten bij 1500e aflevering Kakafonie

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Morgen wordt van het familieprogramma Kakafonie aflevering 1500 uitgezonden. Althans bij Midvliet FM. Voordat Kakafonie bij Midvliet terechtkwam, is het eerder uitgezonden bij de voormalige ziekenomroep Phoenix en bij de voormalige Haagse omroep Lokatel. 

Op zondag 12 september 1993 werd bij Midvliet FM de allereerste uitzending van Kakafonie uitgezonden. Toen nog tussen twee en vier uur in de middag en met meerdere presentatoren en een aparte technicus. Sinds halverwege het eerste decennium van deze eeuw is Kakafonie te beluisteren tussen twaalf en twee uur op zondagmiddag en is Peter van der Aar de programmamaker. Hij is presentator annex technicus, regisseur, muzieksamensteller en redactie.

Kakafonie is een itemprogramma. In de loop der jaren zijn er diverse onderdelen verdwenen en andere bijgekomen. Wat al die jaren gebleven zijn, is het Beatles-item (een nummer van The Beatles, gevolgd door hetzelfde nummer vertolkt door een andere artiest) en gesprekken met gasten, vaak lokale, regionale of landelijke artiesten.

Artiesten komen graag langs bij Midvliet; er is vaak een wachtlijst van meer dan zes tot acht weken. Wie nu langs wil komen, kan pas in augustus terecht.

Op zondag 13 juni is aflevering 1500 van Kakafonie. Gezien de coronapandemie kan dit niet groots gevierd worden, maar wordt het een gewone aflevering met ditmaal twee gasten: één in de studio en één telefonisch.

Gasten

Op zondag 13 juni is er om even na 13:00 uur een telefonisch gesprek met Filip Kook. Dit vanwege zijn nieuwe plaat ‘Liefde in mijn hart’. Na het succes van de single “Waar een deur dicht gaat´ is Filip Kook de geboren en getogen Hengeloër weer de studio in gedoken bij Gerto Heupink en nu voor een minder gedragen plaat met als titel “Liefde in mijn hart“. Een wat meer uptempo en vrolijk nummer.

Filip Kook die als naam al wel een bekende is in de Nederlandse muziekwereld, kennen velen van zijn show ‘Hollandse Krakers’. Deze show begon hij in 2015 als een nieuw evenement in het oosten van het land. Een mooie feestavond met elke keer weer topartiesten. “Maar toch blijft zingen voor mij een leuke bijzaak, want mijn hart ligt nou eenmaal bij het organiseren van events, maar dit is een superleuke ervaring”, aldus Filip Kook.

Danny Diëgo
Danny Diëgo heeft een nieuw nummer uitgebracht, getiteld ‘Ik ga leven’. Op zondag 13 juni om 13:30 uur is hij te gast in Kakafonie bij Midvliet FM om hierover te vertellen en uiteraard om het nummer te laten horen. Ja, hoe toevallig kan het zijn: kom je op het idee om het nummer ‘Ik ga leven’ nieuw leven in te blazen, komt zanger John de Bever met hetzelfde plan. Dat vraagt om een uitdaging, en Danny Diëgo is heel benieuwd welke versie het meest door de fans gewaardeerd zal gaan worden. Hij hoopt natuurlijk dat de kwaliteit van het nummer niet beoordeeld wordt door de status van de artiest, hoewel hij daar wel bang voor is.

Toch heeft zijn versie van ‘Ik ga leven” een eigen pittige zomerse klank, in combinatie met de mooie stem van Danny Diëgo swingt twintig jaar later dit nummer weer opnieuw.

Vijf jaar lang heeft Danny Diëgo, één van de meest gefotografeerde modellen in Nederland en België, met zijn vaste team Niels Lingbeek en Showfact vol passie zijn eigen producties uitgebracht. Eén van zijn laatste nummers ‘Lang leve de liefde’ geeft hem zoveel liefde dat hij met zijn nieuwe release steevast het feestgevoel bij ieder van ons naar boven wil halen. 

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en DAB+, via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal (1)916 (radio), via KPN en XS4All (kanaal 1489 voor de tv en de radio op kanaal 1189), via de website (www.midvliet.nl) en via de Midvliet app voor je tablet of smartphone.

Meer berichten