Logo hetkrantje-online.nl
<p>Gedeputeerde Willy de Zoete en wethouder Astrid van Eekelen jaagden de koeien opzij voor de tentoonstelling in stal de Barn (foto: pr).</p>

Gedeputeerde Willy de Zoete en wethouder Astrid van Eekelen jaagden de koeien opzij voor de tentoonstelling in stal de Barn (foto: pr).

Koeien maken op Molenwei plaats voor kunst en cultuur

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De week dat de cultuursector weer open mocht was het feest op Buitenplaats Molenwei.

Vorige week donderdagmiddag werd het panorama schilderij officieel geopend in bijzijn van de kunstenaars en genodigden. Gedeputeerde Willy de Zoete en wethouder Astrid van Eekelen jaagden de koeien opzij voor de tentoonstelling in stal de Barn.

Omwonenden uit de drie buurtschappen Paddemoes, Wilsveen en Drie Molens lieten zich diezelfde avond verrassen door de vele herkenbare schilderingen. Vanaf vrijdag kon het grote publiek eindelijk het veertig meter schilderij komen aanschouwen. Op een zonovergoten platteland met de geur van gemaaid gras was het een bijzonder weekend waar langer dan een jaar naar toe is gewerkt. Het schilderij met honderden taferelen brengt bijzondere gesprekken op gang. Terwijl bezoekers en de kunstenaars elkaar ontmoeten kunnen zij ook buiten genieten van het panorama naar de weidse Gecombineerde Starrevaart en Damhouder Polder.

Komende maanden is de tentoonstelling iedere weekend geopend voor bezoekers. Voor een bezoek met een groep kunnen scholen, verenigingen en bedrijven op doordeweekse dagen terecht en worden activiteiten en arrangementen aangeboden.

Kijk voor informatie en tickets op www.panoramaplatteland.nl.

Meer berichten