Logo hetkrantje-online.nl
<p>Mieke Span en molenaar Rick Vermeulen van Houtzaagmolen De Salamander kwamen de tafels bewonderen die Rusthout van hun hout had gemaakt (foto: pr). </p>

Mieke Span en molenaar Rick Vermeulen van Houtzaagmolen De Salamander kwamen de tafels bewonderen die Rusthout van hun hout had gemaakt (foto: pr).

Van dik hout zaagt Salamander planken en Rusthout maakt er tafels van

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Mieke Span, voorzitter van de Stichting Houtzaagmolen De Salamander, en molenaar Rick Vermeulen zijn op 9 juni op bezoek geweest bij de Stadstuin Rusthout om de nieuwe tafels in het Tuinhuis te bewonderen.

Vorig jaar zijn er speciaal voor de Stadstuin door de molenaars van De Salamander zomereikenhouten planken gezaagd. Deze zijn door het klusteam van de Stadstuin omgetoverd tot prachtige, stoere en handige tafels van 80 bij 80 cm. Bovendien staan de tafels op wielen zodat ze makkelijk verrijdbaar zijn en in iedere opstelling, ook los van elkaar, te plaatsen zijn in het Tuinhuis.

De Salamander verkoopt normaal gesproken het hout dat op de molen gezaagd wordt. “Wij zijn het bestuur van De Salamander erg dankbaar dat ze de Stadstuin deze planken hebben geschonken zodat wij er in coronatijd prachtige tafels van konden maken”, aldus Paul Stroebel, voorzitter Stadstuin Rusthout.

Meer berichten