Logo hetkrantje-online.nl
<p>Groot opblaasbaar piratenschip in Damsigt tijdens de Buitenspeeldag (foto: pr Damsigt).</p>

Groot opblaasbaar piratenschip in Damsigt tijdens de Buitenspeeldag (foto: pr Damsigt).

Nationale Buitenspeeldag weer één groot feest op diverse locaties

  •   keer gelezen   Actueel

De woensdagmiddag 9 juni stond in het teken van buiten spelen en het weer leende zich daar perfect voor. Goed bezig!, Woej, wijk- en straatverenigingen en de Buurtcoaches van SenW organiseerden samen met buurtbewoners de Nationale Buitenspeeldag voor kinderen uit Leidschendam-Voorburg. 

Op verschillende plekken, waaronder Prinsenhof, Stompwijk, Bovenveen en Leidschendam-zuid stonden activiteiten klaar waar zo’n 300 kinderen vol enthousiasme aan mee deden. Het weer was mooi de kinderen waren gelukkig, en de volwassen ook. Op het Jan Mulderveld was het druk maar heel gezellig. Het was echt genieten op deze Buitenspeeldag.

Wethouder Astrid van Eekelen verzorgde de opening van deze vrolijke middag in Park Prinsenhof. Aansluitend werden aanwezigen getrakteerd op een optreden van Trinity met ‘colorguard’, een spectaculaire performance met vlaggen.


Touwtrekken in Prinsenhof, waarbij zelfs de politie even meedeed (foto: pr SenW).

Kinderen konden op meerdere locaties meedoen aan uiteenlopende activiteiten en workshops als Capoeira, skateboarden, stoepranden, fiets pimpen, springkussen en ‘samen buiten sporten en spelen’. De Smoothiefiets van Goed Bezig! was aanwezig in de Prinsenhof, hierop kun je zelf een smoothie maken door heel hard te trappen. Verder was er vers fruit water, koffie en thee geschonken door Woej.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde Buitenspeeldag. De activiteiten werden goed bezocht en vielen in de smaak bij de deelnemers. JOGG regisseur Miriam Blom: “De sfeer was goed en we kregen veel positieve reacties van spelende kinderen en ouders. Kinderen spelen veel te weinig buiten, 15% zelfs nooit. Dat moet anders! Met Buitenspeeldag willen we het buitenspelen aanmoedigen.”

In de wijk Damsigt werd op initiatief van vier buurmeisjes voor het eerst de nationale buitenspeeldag gevierd. En een feest was het! Uit alle hoeken van de wijk kwamen kinderen af op de Looierslaan, waar het feest werd gehouden. De meesten renden direct door het springkussen op, een indrukwekkend piratenschip van een paar meter hoog. De zon scheen uitbundig dus de drankjes, watermeloen en andere versnaperingen vonden gretig aftrek. De sportschool gaf een dans-workshop waaraan enthousiast werd meegedaan. Ook werd door de Dutch Don’t Dance Division en Sintiromarus tweemaal een interactieve muziek- en dansbeleving aangeboden. Niet alleen de kinderen maar ook de aanwezige (groot-)ouders genoten van de muziek en dans, die een extra feestelijk tintje gaven aan de middag. Het werd een feest dat volop ruimte bood voor ontmoeting en plezier en dat zeker voor herhaling vatbaar was.


Dansworkshop in de Looierslaan (foto: pr Damsigt).

Ook in de Graaf Ottolaan had een deel van de bewoners een subsidieaanvraag ingediend voor een trampoline en een springkussen. Beide werden gehonoreerd. Het was een geweldige middag, voor jong en oud.


De Graaf Ottolaan (foto: Lia v.d. Bosch).

In de Von Geusaustraat in Voorburg hadden de bewoners afgelopen zaterdag een grote buitenspeeldag voor de kinderen georganiseerd. Ze kregen hulp van Vlietwensen, waardoor zij grote luchtkussens konden neerzetten waar de kinderen echt van genoten met het mooie weer. Een dertigtal buren was aanwezig om het zelf ook gezellig te maken op de buitenspeeldag. Zij namen allemaal hun stoeltje mee, om zo de kinderen een beetje in oog te houden en lekker met elkaar te kletsen om elkaar zo beter te leren te kennen. Daarnaast werd voor lekkere hapjes en drankjes gezorgd, wat de feestvreugde flink verhoogde. Het was weer een leuk feest.


Zaterdag in de Von Geusaustraat in Voorburg (foto: Ap de Heus).

Meer berichten