Logo hetkrantje-online.nl

Stijging aantal positieve ervaringen met de Wmo

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek onder inwoners die gebruik maken van hulp van de gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) laat zien dat cliënten in Leidschendam-Voorburg steeds meer tevreden zijn over de diensten, de kwaliteit en het effect daarvan.

Jaarlijks onderzoekt de gemeente welke ervaringen inwoners hebben met hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners die gebruikmaken van de Wmo waarderen deze vorm van zorg en ondersteuning steeds meer. Het kan daarbij gaan om hulp bij het huishouden, begeleiding, dagbesteding, vervoer of woonaanpassingen. 

Wethouder Floor Kist: ”We zien dat cliënten steeds beter weten waar zij met hun hulpvraag moeten zijn. De tevredenheid over de ondersteuning die ze krijgen is flink toegenomen, en cliënten krijgen een steeds betere kwaliteit van leven door de aangeboden hulp. Het is fijn dat wij kunnen bijdragen aan zelfredzaamheid van mensen zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven”. 

Cliënten waardeerden in 2020 de snelheid waarmee zij geholpen werden, ondanks de coronacrisis.

Meer berichten