Logo hetkrantje-online.nl
<p>Wouter Jorissen (foto: D66 LV).</p>

Wouter Jorissen (foto: D66 LV).

Wouter Jorissen lijsttrekker D66 Leidschendam-Voorburg

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de Algemene Ledevergadering van D66 Leidschendam-Voorburg op 24 juni is Wouter Jorissen unaniem aangenomen als lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De 24-jarige Jorissen is geboren en getogen in Oosterhout (NB), maar woont inmiddels 6 jaar in Voorburg. Voor zijn studie bestuurskunde in Den Haag is hij destijds naar Voorburg verhuisd. Hij is afgestudeerd met een mastergraad in Management van de Publieke Sector. Daar heeft hij kennis en inzichten opgedaan die in de gemeenteraad kunnen helpen, evenals zijn opgedane ervaringen als commissielid en fractiesecretaris de afgelopen jaren. Hij werkt bij de Rabobank en speelt graag gitaar.

Woongenot acht hij van groot belang. “Prettig wonen met goede voorzieningen. In een gemeente die meedenkt, maar waar jij ook meedenkt en -doet. Waar iedereen vrij is en waar we niemand laten vallen. Dat vraagt om duidelijke keuzes en een oprecht verhaal”, aldus Jorissen. 

Zo maakt hij zich zorgen over de woningmarkt. “Die is nu krankzinnig. Alles volbouwen is niet de oplossing, zeker niet met alleen maar dure woningen. We moeten bouwen, maar ook de doorstroom op gang krijgen”. Het mobiliteitsvraagstuk verdient tevens aandacht. “Mensen maken zich steeds meer zorgen over de bereikbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan de Westfield Mall. De komende jaren moeten we hard werken aan structurele oplossingen om onze gemeente bereikbaar te houden.”

“De belangen van Leidschendam-Voorburg in de regio moeten duidelijker op de kaart”, vindt Jorissen. “We krijgen continu te maken met bedreigingen van buitenaf voor onze leefbaarheid. Dat moeten we voor zijn.”

Meer berichten