Leo, Ahmad en Mahmoud aan het werk bij hun fietswerkplaats in Wijkcentrum Alles voor Elkaar (foto: pr).
Leo, Ahmad en Mahmoud aan het werk bij hun fietswerkplaats in Wijkcentrum Alles voor Elkaar (foto: pr).

Alles voor Elkaar ook voor cursisten Vluchtelingenwerk

Actueel 497 keer gelezen

Leidschendam - De wijkwerkplaats met fietsreparatie van Wijkleercentrum Alles voor Elkaar, op het voormalig Schakenbosch, knapt weesfietsen op die door de gemeente van straat zijn gehaald en biedt ze daarna voor een kleine vergoeding of tegenprestatie aan. 

Na een rustig 2020 beginnen de wekelijkse activiteiten in Wijkleercentrum Alles voor elkaar weer op gang te komen. Eén van die activiteiten is de wijkwerkplaats met fietsreparatie. Daar kunnen mensen terecht om hun fiets zelf te leren repareren of te laten repareren. Ook voor reparaties aan bijvoorbeeld een rolstoel of rollator kan men er terecht. 

De medewerkers van de fietswerkplaats, Leo, Ahmad, Mahmoud en Negash zijn met opgeknapte zwerffietsen langs gegaan bij de fietsles van VluchtelingenWerk. Enkele fietscursisten hebben ter plekke dankbaar een fiets overgenomen en in de dagen erna zijn nog wat cursisten en familieleden langsgegaan bij de fietswerkplaats. Een van hen vertelt: “Ik had een fiets van de goede maat gevonden, maar die had een terugtraprem. Nu hebben ze er voor mij een extra handrem erop gezet. Ik ben echt heel blij met de fiets en de service.” 

De fietswerkplaats is open op maandag en donderdag van 9:00 tot 12:00 uur. Wijkleercentrum Alles voor Elkaar is gevestigd in Vlietzicht op Park Schakenbosch, Veursestraatweg 185. Behalve met VluchtelingenWerk werkt het centrum samen met Woej en Rivierduinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant