Logo hetkrantje-online.nl
<p>Horeca in het sluisgebied in Leidschendam (foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen).</p>

Horeca in het sluisgebied in Leidschendam (foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen).

Nieuw boekje Erfgoedpodium met verrassende wandel- en fietsroutes

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - ‘Laat je Verrassen’ in Leidschendam-Voorburg. Op deze campagne sluit het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg aan met wandel- en fietsroutes.

Vanaf 3 juli is het nieuwe boekje met de routes ‘Schatten aan de Vliet’ (gratis) verkrijgbaar bij de VVV in de Herenstraat Voorburg en bij de erfgoedpartners. Ook zijn de routes te vinden in de izi.TRAVEL-app. Frits Wester vertelt u hierin over de rijke historie.


Cover van het boekje.

Frits Wester is parlementair verslaggever van RTL Nieuws, maar ook een fervent liefhebber van zijn eigen stad Leidschendam-Voorburg. Hij vertelt in de app met trots over al het moois in ‘zijn’ gemeente. De wandel- en fietsroutes laten mensen van ver én dichtbij kennismaken met alle prachtige monumenten, parken en onder meer de Vliet. Ook passeren de routes de oude kernen, die barsten van de cultuur, leuke winkels en heerlijke eetgelegenheden. Daarnaast leest u over de rijke geschiedenis van onze stad die teruggaat tot in de Romeinse tijd.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed in de vorm van molens, zoals Houtzaagmolen De Salamander of Molen de Vlieger, monumenten, zoals het prachtige Huygens’ Hofwijck of het notarishuis in de Herenstraat waar nu Museum Swaensteyn en de VVV zijn gevestigd. Maar ook het sluiscomplex in Leidschendam of Park Arentsburgh waar resten van de Romeinse stad Forum Hadriani te vinden zijn. U loopt door de stadsparken en wandelt of fietst langs de Vliet. Intussen maakt u kennis met ‘onzichtbaar’ erfgoed, in de vorm van geschiedenis en verhalen.


Museum Swaensteyn in de Herenstraat te Voorburg (foto: Michel Groen). 

Het Erfgoedpodium is een club waarin zo’n twintig stichtingen, verenigingen en erfgoedlocaties samenwerken. Omdat de Erfgoeddag dit jaar niet kon plaatsvinden, inspireert het Erfgoedpodium inwoners en bezoekers om erop uit te trekken. Al wandelend of fietsend zullen de ‘Schatten aan de Vliet’ u zeker verrassen.

Meer berichten