Logo hetkrantje-online.nl
<p>Ook Marc Marie Huijbregts komt in het nieuwe seizoen naar Ludens (foto: Marc de Groot, ontwerp Studio Boot).</p>

Ook Marc Marie Huijbregts komt in het nieuwe seizoen naar Ludens (foto: Marc de Groot, ontwerp Studio Boot).

Theater Ludens kan weer open na lekkage

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het waren 10 zware dagen in Theater Ludens. Door een lekkage tussen gebouw Kleine Feith en het theater stroomde de theaterzaal op 20 juni ‘s  nachts vol met water.

De angst was vooral dat de elektravoorziening én de vleugel zwaar getroffen zouden zijn. “Die zijn allebei heel duur,” licht directeur Rogier Helwig van Ludens, toe. “Krachtstroom en water is een ongelukkige combinatie. Maar gelukkig zijn juist deze zaken onbeschadigd.”

Wel moeten alle theatergordijnen, filmdoeken, projectiescherm, balletvloer en zendermicrofoons vervangen worden. “Een schade van zo’n €30.000, maar daar buigt de verzekering zich over. De bouwer van Kleine Feith is verantwoordelijk gesteld, dus de schade verhalen zal geen probleem zijn”, aldus Helwig.

“We zijn vooral heel erg blij dat alle schoolmusicals gewoon gespeeld kunnen worden. Ik had het zo treurig gevonden voor de kinderen als hun eindmusical niet door had kunnen gaan. Het kan gelukkig wel.”

Ludens is iedereen erg dankbaar voor de positieve berichten en steunbetuigingen. “Iedereen wenste ons het beste, stuurde bloemen en bood hulp aan. De GBLV sprak zelfs over een crowdfund actie. Gelukkig is dat niet nodig, maar wel heel lief!”

De programmering van Ludens gaat dus gewoon door, al vinden de voorstellingen onder de noemer Het Groene Podium, in de buitentuin van Huygens’ Hofwijck plaats.

“De voorverkoop voor het nieuwe seizoen is gestart Een seizoen om van te smullen. En dat mag ook wel na deze treurige coronatijd. De kaartjes zullen als warme broodjes over de toonbank gaan”, verwacht een zichtbaar trotse Helwig.

Meer berichten