Logo hetkrantje-online.nl
<p>Afgelopen zaterdag vond de eerste live repetitie van de Voorburgse Oratorium Vereniging (VOV) plaats sinds september vorig jaar (foto: pr).</p>

Afgelopen zaterdag vond de eerste live repetitie van de Voorburgse Oratorium Vereniging (VOV) plaats sinds september vorig jaar (foto: pr).

Voorburgse Oratorium Vereniging gaat weer live

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Vorige week zaterdag is de Voorburgse Oratorium Vereniging (VOV) in het atrium van Gymnasium Novum weer gestart met repeteren.

Sinds vorig najaar staat het koor onder de enthousiaste en bezielende leiding van Fiona Ellis. Martha Rijkmans: “Fiona deed de repetities via Zoom fantastisch en de leden hebben veel geleerd, maar er gaat natuurlijk niets boven live samen zingen. Daarom zijn wij blij dat we nog voor de start van de vakantie samen kunnen repeteren. We hebben er zin in om verder naar ons komende concert toe te werken”. 

Dit concert is gepland op vrijdag 3 december in de Koningkerk in Voorburg. Op het programma staan de Missa Sancta Nicolai van Haydn en het Christmas Oratorio van Bob Chilcott. Het Christmas Oratorio ging in december 2019 in Engeland in première. Martha Rijkmans: “Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat het werk in Nederland wordt uitgevoerd. Het is een prachtig werk, eigentijds, melodieus en heerlijk om te zingen.”

Voor dit bijzondere concert is in alle stemgroepen nog een aantal enthousiaste projectzangers welkom. Gerepeteerd wordt op maandag van 20:00 uur tot 22:00 uur in het atrium van Gymnasium Novum. 

Meer informatie over het projectlidmaatschap via secretaris@vov-voorburg.nl, of martha.rijkmans@planet.nl.

Meer berichten