Logo hetkrantje-online.nl
De politie bij de af- en oprit van de A4 waar de verdachten werden aangehouden (foto: Rene Hendriks).
De politie bij de af- en oprit van de A4 waar de verdachten werden aangehouden (foto: Rene Hendriks).

Verdachten neerschieten Peter R. de Vries aangehouden bij Leidschendam

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Twee verdachten van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries dinsdagavond werden een uur later aangehouden op rijksweg A4 bij Leidschendam.

Op video’s op social media is te zien dat rond 20:30 uur een arrestatieteam, ondersteund door agenten en militairen van de Koninklijke Marechaussee, de inzittende(n) van een voertuig hebben aangehouden. Leden van het arrestatieteam hielden met automatische wapens het voertuig onder schot, terwijl de inzittende(n) uit het voertuig werden gepraat.

Het voertuig was door meerdere eenheden klemgereden op de afrit Leidschendam van de A4 Amsterdam richting Rotterdam.  De auto zou het vluchtvoertuig geweest zijn van personen die werden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries, meldde de politie tijdens een persconferentie. Volgens de politie zijn er twee personen aangehouden. Daarbij zat vermoedelijk de schutter die verdacht wordt van het plegen van de daadwerkelijke aanslag.

Een derde verdachte is  - op grond van een signalement - aangehouden op een locatie in Amsterdam. Zijn rol wordt nog onderzocht, meldde de hoofdcommissaris van politie van Amsterdam dinsdagavond. 

UPDATE:Deze persoon is inmiddels vrijgelaten en bleek niets met de aanslag te maken te hebben.

Meer berichten