Logo hetkrantje-online.nl
<p>&nbsp;Er zijn bijna honderd Stompwijkse senioren te gast geweest op de Molenwei bij het schilderij Panorama Platteland (foto/tekst: Ria Luiten).</p>

 Er zijn bijna honderd Stompwijkse senioren te gast geweest op de Molenwei bij het schilderij Panorama Platteland (foto/tekst: Ria Luiten).

100 Stompwijkse senioren naar Panorama Platteland

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Over twee middagen verdeeld zijn er bijna honderd Stompwijkse senioren te gast geweest op de Molenwei, om een speciaal voor hen georganiseerde rondleiding bij het schilderij Panorama Platteland mee te maken. Donderdag 7 juli was de tweede middag.

Aad Bennis, Conny en Lenie hielepn bij het uitserveren van de (gesponsorde) versnaperingen aan alle mensen. Arie Paardekooper was ook deze donderdagmiddag pro-deo aanwezig met zijn accordeon en iedereen kwam dus op een vrolijk deuntje de Barn binnen gelopen waar Jan v.d. Sman al bezig was met een van zijn volgende pentekeningen en ook het boek met alle prachtige tekeningen kon ingekeken worden. Het was prachtig weer en het sfeertje was direct goed.

Het gedicht van Theo van Leeuwen over de hekkenschijters en hangkonten zorgde voor hilariteit en er was veel interesse bij de mensen over het Panorama en alles wat erop staat, veel herkenbare planten, dieren en zelfs mensen. Ook de tijdzones en alle veranderingen maken indruk. Den Haag, ziekenhuis Antoniushove, het Dr. Neherlaboratorium, de kerk van Nootdorp en boerderijen uit de buurt, teveel om op te noemen,n. Zo’n 75 jaar geschiedenis van het platteland trekt voorbij op het 40 meter lange doek.

Panorama is elk weekend open van 10.00 tot 16.00 uur en er is altijd een van de kunstenaars aanwezig voor uitleg of een rondleiding.

Meer berichten