Logo hetkrantje-online.nl

Eerste bomen geplant voor start bouw van villa’s

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam – In het groene Leidschendam-Voorburg is de bouw van nieuwbouwproject De Coulissen gestart. Een project met tien maatwerk villa’s in een biodivers coulissenlandschap. Om de start van het project symbolisch te vieren werden de eerste vier bomen geplant door wethouder Astrid van Eekelen, de directeur wonen van Blauwhoed Eltjo Bouwman, Marianne van Nifterik namens ThuisinBouwen en Bas de Jager namens Antea Bouwgroep. 

Wethouder Astrid van Eekelen: “De gemeente wil een groene woongebied realiseren, waar de natuur de boventoon voert en waar de huizen onderdeel uitmaken van de natuur. Dat is goed gelukt in De Coulissen. We zijn in Leidschendam-Voorburg erg trots op ons groen en dat zien we terug in dit project.”

De tien unieke villa’s maken onderdeel uit van de grotere gebiedsontwikkeling de Duivenvoordecorridor. In dit gebied, dat tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten ligt, voeren natuur en cultuurhistorie de boventoon. Eltjo Bouwman: “In de Coulissen zijn de woningen en bewoners te gast in het landschap. Door het gebruik van natuurlijke materialen gaan de villa’s op in het groen. Ook vloeien de privéruimtes van de woningen als het ware over in de openbare ruimte en vormt het plan zo een geheel met zijn omgeving.” Het coulissenlandschap is ontworpen door landschapsarchitect Andrew van Egmond.

Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit. Zo is er onder andere een wadi en een waterpartij aangelegd om de biodiversiteit te vergroten en een duurzame omgeving met meer dieren te creëren. Het plan ligt op een overgang van zand naar veen, wat terugkomt in de keuze voor bomen en planten. Ook mogen de bewoners maar weinig verharding aanbrengen op hun kavels.

In totaal worden er 325 bomen geplant in het project. Om de start bouw symbolisch te vieren is er dan ook gekozen voor het planten van de eerste vier knotwilgen. Later planten ook de bewoners van de tien villa’s ieder een eigen boom met hun naam erbij.

“De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd”, vertelt Marianne van Nifterik van Thuis in Bouwen.

Meer berichten