Logo hetkrantje-online.nl
<p>Een deel van de &#39;klanten&#39; die in coronatijd een maaltijd bezorgd kregen, kreeg nogmaals een maaltijd voorgeschoteld bij Woej &nbsp;(foto: Ap de Heus).</p>

Een deel van de 'klanten' die in coronatijd een maaltijd bezorgd kregen, kreeg nogmaals een maaltijd voorgeschoteld bij Woej  (foto: Ap de Heus).

Koken voor de Buurt in Bovenveen groot succes

  •   keer gelezen   Actueel

In De Groene Loper werd op 7 juli gezamenlijk gegeten door een deel van de mensen die in coronatijd wekelijks een maaltijd thuisbezorgd kregen.

Het Koken voor de Buurt door de wijksamenwerking ‘Bovenveen Samen’ (Woej, Koningkerk, Volkstuinvereniging Nicolaas Beetslaan, Fenomeen Bovenveen en Middin) startte als burenhulp, diep in Coronatijd. Thuiswonende ouderen werden, met dank aan Vlietwensen en het Ravensteynfonds, geholpen met 1 x in de week een maaltijd. Als oudere was de angst groot om besmet te raken als je in de super boodschappen ging doen. Lopen was toch al moeilijk op deze leeftijd en bezoek van vriend(inn) was maanden niet mogerlijk. “Gelukkig zijn er mensen met een groot hart die een extra potje koken helemaal niet erg vinden”, aldus Houw The. Vrijwilligers uit Bovenveen pluisden de reclameblaadjes helemaal uit, om gebruik te maken van aanbiedingen voor het bereiden van een smakelijke en gezonde maaltijd. Woej in de Groene Loper stelde de keuken beschikbaar om ondanks de strenge regels toch te kunnen koken, waarna weer werd schoongemaakt. De distributie werd door de Koningkerk verzorgd met vrijwilligers uit de kerken. Mensen werden aangemeld via ouderenconsulent, het servicepunt en via via. Het betrof gemiddeld 40 maaltijden in de week en er werd niet groot gepubliceerd over dit initiatief vanwege de angst dat het te snel te groot zou worden. Het was een doorslaand succes.

Meer berichten