'Stop eens met het laten bouwen van veel te dure woningen die gewone mensen met gewone banen niet kunnen betalen!’ (archieffoto).
'Stop eens met het laten bouwen van veel te dure woningen die gewone mensen met gewone banen niet kunnen betalen!’ (archieffoto).
Burgerraadpleging

Meeste inwoners tevreden met hun woning

Actueel 287 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het Krantje en TipLeidschendamvoorburg hebben een panelonderzoek gedaan naar hoe u denkt over wonen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Aan deze raadpleging werd meegewerkt door 348 deelnemers, waarvan 59% in een koopwoning woont.

In totaal 86% van de respondenten meldt (zeer) tevreden te zijn over hun huidige woning en 4% (zeer) ontevreden”. Het meest gekozen antwoord (50%) is: “Tevreden”.

Zoals over in Nederland is er volgens 39% van de respondenten wel sprake van een woningtekort. Van de ondervraagden vindt 51% dat er in de gemeente voornamelijk gebouwd zou moeten worden voor starters/ jongeren.

Ruim een kwart (28%) vindt dat zij prima zitten waar zij zitten en is niet van plan om binnen vijf jaar op zoek te gaan naar een woning in Leidschendam-Voorburg. Van degenen die wel zoek zijn naar een woning vindt 56% het belangrijkste dat het een koopwoning betreft.

Om de woningbouw in de gemeente Leidschendam-Voorburg te stimuleren vindt 66% van de respondenten dat winkels, kantoren en andere leegstaande panden omgebouwd moeten worden tot woningen of appartementen”.

Ondanks de stijgende woningprijzen verwacht in totaal ca. 23% dat de huizen over enkele jaren weer goedkoper worden. Daarentegen denkt 37% van niet, is 25% neutraal en 15% ‘weet het niet’.

Er wordt door 59% van de respondenten een tip gegeven voor het woningbeleid in Leidschendam-Voorburg. Enkele van de reacties: ‘Bouw betaalbaar voor ouderen, dan komt er doorstroming’; ‘Met de bouw van woningen voor ouderen zullen er grotere woningen vrij kunnen komen. Hoogste prioriteit voor goedkope kleine woningen voor jongeren’; ‘Aandacht voor voldoende groen, bereikbaarheid! en voorzieningen’; ‘Aantrekkelijke bouw voor ouderen om door te kunnen stromen naar een appartement, zonder dat zij daar meer voor moeten betalen’; ‘Bouw voor de mensen die net geen modaal verdienen; ; ‘Beleggen in woningen ontmoedigen’; ‘Hou het kleinschalig, klein en eigen. En stop eens met het laten bouwen van veel te dure woningen die gewone mensen met gewone banen niet kunnen betalen!’; ‘Oude huurwoningen slopen, 50% meer terugbouwen en huren niet laten stijgen’; ‘Ouderen verleiden kleiner te gaan wonen tbv de jongeren’; ‘Prijzenstijging onder controle houden’ en ‘Stop met nieuw bouwen. Ga renoveren. Houdt lv leefbaar!’

Wilt u ook meedenken en praten over onderwerpen in en over Leidschendam-Voorburg, kijk dan opTipLeidschendamVoorburg.nl. De resultaten kunt u hier teruglezen, in Het Krantje en tevens op de Facebookpagina TipLeidschendamvoorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant