Logo hetkrantje-online.nl
<p>Winnaar in de Regio Zuid-Holland is Caroline de Ner&eacute;e, docent Beeldende Vorming op het Gymnasium Novum in Voorburg, </p>

Winnaar in de Regio Zuid-Holland is Caroline de Nerée, docent Beeldende Vorming op het Gymnasium Novum in Voorburg,

Caroline de Nerée wellicht ‘Filmleraar 2021’

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Caroline de Nerée, docent Beeldende Vorming op het Gymnasium Novum in Voorburg, wordt mogelijk Filmleraar van het Jaar 2021.

In het hele land zijn steeds meer leraren bezig met lesgeven aan de hand van film. Hiermee helpen ze leerlingen beeld beter te duiden en begrijpen. Om meer aandacht te vragen voor filmeducatie en zo andere leraren te inspireren om film bewust te integreren in het lesprogramma, wordt de verkiezing Filmleraar van het Jaar georganiseerd. Zes regionale filmhubs, waaronder de docent van Gymnasium Novum, maken allemaal kans op de titel Filmleraar van het Jaar. Tijdens de Nationale Onderwijsweek op 5 oktober, de Dag van de Leraar, maakt de vakjury bekend welke drie van deze zes regionale winnaars doorgaan naar de finale. Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op 24 november bekendgemaakt, tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam. De winnaar van de verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film én met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing. 

Winnaar in de Regio Zuid-Holland is Caroline de Nerée. Het juryrapport: “In haar lessen komen filmgeschiedenis, actuele thema’s en de verbinding tussen kunstdisciplines op een betekenisvolle manier samen. Ervaringen van de leerling vormen altijd het uitgangspunt. De leerlingen geven met film betekenis aan de eigen belevingswereld.”

Meer berichten